Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Kyren Wilson hard op weg naar kwartfinale – oud-finalist loopt weg van Joe O’Connor

Matthijs Klerkx

Geupdate 28/04/2024 om 10:13 GMT+2

Het gaat Kyren Wilson voorlopig allemaal goed af op het WK Snooker. In de eerste ronde stond hij slechts één frame af aan Dominic Dale, in de eerste sessie van de tweede ronde tegen de taaie Joe O’Connor gaf hij ook maar twee stuks af; de finalist van 2020 wordt niet per se gerekend tot de favorieten, maar met zijn spel in The Crucible tot nu toe kan men maar beter rekening met hem houden.

WK Snooker | Kyren Wilson hard op weg naar kwartfinale – oud-finalist loopt weg van Joe O’Connor

Het spannendste frame van allemaal was het eerste. Wilson had 60 punten op de teller staan, voor hij heel geforceerd bruin probeerde binnen te spelen en miste. Met 22 punten nog op tafel en een achterstand van exact evenveel punten trok O’Connor de boel gelijk. Wilson sloeg bij de respotted black toe na een misser van zijn landgenoot.
De speler uit Leicester, die in de eerste ronde afrekende met plaatsgenoot en viervoudig wereldkampioen Mark Selby, was in het tweede hoofdstuk op weg naar een maximumbreak, maar zag zijn kans in rook opgaan. Wilson liet hem even later opnieuw aan tafel, O’Connor trok de stand gelijk.

Versnelling hoger

De nummer twaalf van de wereldranglijst trok vervolgens zijn stoute schoenen aan; zijn break kwam dan met een fluke op gang, uiteindelijk vloeide er een Century Break uit: 105 punten voor de 2-1 voorsprong. Voor de Mid Session Interval kwam er dus een belangrijk frame, dat Wilson via een heuse steal naar zich toetrok.
Na de onderbreking leek de vijfvoudig rankingtitelwinnaar door te stomen naar een 5-1 voorsprong, ware het niet dat hij in het zesde frame in de fout ging en O’Connor de boel af kon snoepen. Daarna volgde echter weer een ongenaakbaar tweeluik van The Warrior, die zo met een 6-2 richting de tweede sessie ging. Die sessie volgt morgenavond vanaf 20:00 uur.
picture

WK Snooker | Kyren Wilson komt via Century Break op 2-1 voorsprong tegen Joe O'Connor

Welke wedstrijden zie je in de tweede ronde van het WK Snooker?

David Gilbert - Robert Milkins (16) | 13-4
Stephen Maguire - Shaun Murphy (8) | 10-6
Kyren Wilson (12) – Joe O’Connor | 6-2
John Higgins (13) - Mark Allen (4) | 4-4
Judd Trump (3) - Tom Ford (14) | 13-7
Jak Jones - Si Jiahui | 13-9
Jack Lisowski - Stuart Bingham | 3-5
Ryan Day - Ronnie O'Sullivan (2) | 0-0

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie