Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Drie op een rij! - 17-jarige Stan Moody stoot door naar de laatste zestien

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 25/10/2023 om 19:40 GMT+2

Als Ronnie O’Sullivan niet voor spektakel zorgt op de Northern Ireland Open dan doet Stan Moody het wel. Het pas zeventienjarige snookertalent boekte eerder dit toernooi pas zijn eerste profzege, maar inmiddels staat de teller op drie en bereikte Moody dus de laatste zestien. Dit keer moest Gary Wilson eraan geloven.

Northern Ireland Open | Drie op een rij! - 17-jarige Stan Moody stoot door naar de laatste zestien

Wilson is absoluut niet de minste speler op de tour en won vorig jaar nog zijn eerste rankingtitel door de Scottish Open op zijn naam te schrijven. Hij is de huidige nummer achttien van de wereld. Zeker geen slechte scalp dus voor Moody, die nog maar aan het begin van zijn profloopbaan staat.
Het is al leuk dat Moody zich door de kwalificatie wist te spelen, het was ook sympathiek dat hij bij de laatste 64 won van Rob Lawler, maar nu moet dus ook Wilson eraan geloven. Net als de negentienjarige Robbie McGuigan dinsdagavond nam Moody woensdagmiddag direct het initiatief en kwam hij op voorsprong.
picture

Northern Ireland Open | 17-jarig wonderkind Stan Moody boekt eerste profzege en staat in hoofdschema

McGuigan geeft voorsprong weg, Moody houdt vol

Maar een partij ook daadwerkelijk koud maken en over de streep trekken, dat is nog een hele kunst. McGuigan verslikte zich erin, Moody lukte het ook niet in één keer maar de kansjes die Wilson nog kreeg, wist hij niet te benutten. Op 4-2 was het raak. En dus stond de teller vorige week nog op nul, maar nu op drie profzeges op rij voor Moody.
Ook niet onbelangrijk is dat het prijzengeld bij de laatste zestien oploopt tot 7500 pond. Daarmee rinkelt dus ook de kassa voor Moody, die ongetwijfeld zal stijgen op de ranking. Hij is momenteel nummer 129. Het wordt vooral interessant om te zien waar zijn plafond ligt, zowel op de korte als lange termijn.
picture

Northern Ireland Open | Drama voor tiener McGuigan - geeft zekere zege uit handen na drie snookers

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie