Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Northern Ireland Open | Hallo zeg! Judd Trump pot roze en speelt witte bal over zeven banden

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/10/2023 om 11:07 GMT+1

Van roze naar zwart is niet per se ingewikkeld. De gemiddelde snookerspeler kan dit ABC’tje wel dromen. Zo ook Judd Trump. Maar met de winst op het Northern Ireland Open zo goed als op zak besloot de Ace in the Pack iets bijzonders te doen. Trump potte de roze bal om vervolgens de witte bal over zeven banden perfect klaar te leggen voor zwart.

Northern Ireland Open | Hallo zeg! Judd Trump pot roze en speelt witte bal over zeven banden

Hoewel Chris Wakelin nog aardig startte, wist hij al snel hoe laat het was: tijd voor de derde rankingtitel op rij van Trump. De Juddernaut is de laatste weken simpelweg niet te houden. Dat bleek ook tijdens de finale in Belfast.
Trump kwam met 2-1 achter, maar trok vanaf dat moment de finale naar zich toe. Het stond na de eerste sessie al 6-2 en eigenlijk was de vraag niet langer wie er zou winnen, maar met hoeveel Trump de eindstrijd naar zich toe zou trekken. Het werd uiteindelijk 9-3.
Met zijn derde toernooiwinst op rij schreef Trump geschiedenis, want zoiets komt op dit niveau echt zelden voor, en bovendien verkleint hij het gat naar nummer één van de wereld Ronnie O’Sullivan.
picture

Northern Ireland Open | Trump declasseert Wakelin in finale en verovert derde rankingtitel op rij

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie