Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Mark Allen klaart klus tegen Ali Carter - Noord-Ier all the way naar finale

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 24/02/2024 om 10:50 GMT+1

De als twaalfde geplaatste Mark Allen heeft zich gekwalificeerd voor de finale van het 2024 Players Championship. De Noord-Ier beschikt deze week in Telford over de beste vorm van de zestien beste spelers van dit seizoen. Allen was in de halve finale met 6-3 te sterk voor Ali Carter en moet nu afwachten wie zijn tegenstander wordt: Zhang Anda of Mark Selby?

Allen naar halve finale

Foto: Eurosport

Het ging lange tijd gelijk op tussen Allen en Carter, waarna ‘The Pistol’ erin slaagde om door te drukken. Het was niet de allerbeste halve finale, getuige ook de slechts twee centuries die werden gescoord en bovendien vroeg in de match. Pas tegen het einde volgden weer enkele serieuze breaks.
De eerste vijf frames gingen om en om, maar daarna was Allen in staat om te blijven scoren. Dit terwijl Carter niet zoveel punten meer op het bord zette. En toen hij weer eens scoorde, met een score van 55, moest hij alsnog lijdzaam toezien hoe Allen het negende frame en de partij definitief naar zich toetrok.
picture

Players Championship | Ali Carter doet veel moeite om bal te potten - extensions bieden uitkomst

Hoge pieken, diepe dalen voor Allen

Terwijl het voor Carter een kwestie blijft van wachten op die ene grote prijs, is het voor Allen een seizoen van hoge pieken en diepe dalen. Soms vliegt hij er vroeg uit, soms kan hij plots een toernooi winnen. Dit seizoen won Allen de Shoot Out en was hij de Champion of Champions. Tijdens The Masters volgde een mooie run tot en met de halve finale.
Winst van het 2024 Players Championship zou voor Allen het seizoen kunnen kantelen tot succesvol. Hij leert zaterdag zijn tegenstander kennen, als de tweede halve finale op het programma staat. Daaruit komt Anda of Selby voort als tegenstander.

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie