Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Mark Allen wint derde finale van het seizoen - geen spektakel tegen Zhang

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/02/2024 om 01:06 GMT+1

Mark Allen heeft na de Shoot Out en Champion of Champions ook het 2024 Players Championship op zijn naam geschreven. De Noord-Ier was in een slopende finale met 10-8 te sterk voor Zhang Anda. Ondanks een slechte start slaagde Allen erin terug op gelijke hoogte te komen, waarna hij in de slotfase profiteerde van dure missers van Zhang. De Chinees had moeite met het potten van de kleuren.

Players Championship | Mark Allen wint derde finale van het seizoen - geen spektakel tegen Zhang

Hoewel de verwachtingen hoog waren op basis van flitsend spel eerder deze week voldeed de finale niet helemaal aan de verwachtingen. Er waren amper hoge breaks om van te smullen. Zo viel er tijdens dik vijf uur snooker slechts één century te noteren, een 101 van Allen.
Veel vaker gebeurde het dat Allen of Zhang een houdgreep toepaste, waarna een strijd losbarstte om zo’n beetje iedere bal. Diverse keren ging de referee zelfs over tot een re-rack omdat een frame zo vast dreigde te lopen dat een herstart simpelweg de beste optie was.
picture

Players Championship | Mark Allen en Zhang Anda voeren strijd op roze en zwart - Noord-Ier wint

Ieder frame opnieuw in de houdgreep

Hoe meer frames er voorbijgingen, des te spannender werd het. Dat dan weer wel. De 0-3 voorsprong van Zhang om mee te beginnen was toen allang vergeten, want zo’n beetje iedere bal kon inmiddels het verschil maken. Meestal was dat een gekleurde bal, meestal ging Zhang in de fout. ‘Mighty Mouse’ oogde niet meer helemaal fris toen de frames zich serieus begonnen op te stapelen, wellicht als gevolg van zijn decider versus Mark Selby zaterdagavond.
‘The Pistol’ was na een avondje rust beter in staat om salvo’s te blijven afvuren en zelfs toen het in frame veertien misging op roze kreeg hij nog een nieuwe kans. Dit omdat ook Zhang er niet in slaagde om roze binnen te rollen. Even later gebeurde tijdens frame zestien iets soortgelijks.
picture

Players Championship | Zhang Anda plaatst zich na intrigerende wedstrijd tegen Selby voor de finale

Tweede kans op titel is raak

Zhang leek het frame binnen te hebben tot een misser op geel volgde. Allen profiteerde door tot en met roze van tafel te spelen waardoor hij zijn voorsprong opnieuw naar twee frames tilde. Tegen die tijd (het stond toen 9-7) raakte behalve de finesse ook de tijd op voor Zhang omdat Allen nog slechts één frame nodig had voor winst.
Allen kreeg drie kansen om dat ene frame af te vinken voor zijn elfde rankingtitel en bij poging twee was het raak: 10-8! De nieuwe winst van het Players Championship – hij was ook al eens de beste in 2016 – levert Allen een cheque op van 125,000 pond aan prijzengeld, Zhang moet het doen met 50K.
picture

Players Championship | Zhang Anda mist blauw op drempel finale - Selby steelt frame alsnog

WAAR KIJK JE?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie