Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Ronnie O’Sullivan heeft geen moeite met Zhou Yuelong – 6-2 zonder groots spel

Matthijs Klerkx

Geupdate 20/02/2024 om 22:49 GMT+1

Ronnie O’Sullivan is kwartfinalist op het Players Championship. De nummer één van de wereld sloeg de German Masters en de Welsh Open over, maar leek een beetje te sputteren na zijn snookerbreak. Zhou Yuelong gaf hem echter genoeg kansen om in de wedstrijd te komen en eens dat gebeurd was, was het ook met de Chinees snel gebeurd. Het werd 6-2.

Players Championship | Ronnie O’Sullivan heeft geen moeite met Zhou Yuelong – 6-2 zonder groots spel

Nadat Ronnie O’Sullivan zich – wie had anders verwacht? – op het laatste moment terugtrok voor het Welsh Open, maar als analist nog wel even vriend en vijand tegen zich in het harnas joeg in Llandudno, had ‘The Rocket’ wel de reis als speler gemaakt richting Telford.
Met 4 titels op zak, waaronder met het UK Championship en The Masters, kwam O’Sullivan in vorm richting de Players Championship. Tot nu toe verloor hij dit seizoen 3 wedstrijden: de halve finale van het International Championship tegen Zhang Anda, de kwartfinale van de Wuhan Open tegen Lyu Haotian en de achtste finale van de English Open tegen Anda.
Herkent u het patroon? O’Sullivan verloor dit seizoen enkel van Chinese tegenstanders. Wat dat betreft was de eersterondepartij tegen Zhou Yuelong sowieso al interessant om te volgen. De 26-jarige nummer 21 van de wereld kwam als eerste aan tafel voor een mogelijke hoge break. 77 punten bleek genoeg voor de 1-0 voorsprong.

O’Sullivan slordig, Zhou profiteert niet

De wake up-call voor de mondiale nummer één was dus daar: mis een maakbare bal en je krijgt een one-visit-frame om de oren. De scherpte was er bij O’Sullivan nog niet helemaal, want na een break van 28 punten ging een eenvoudige rode mis in het tweede bedrijf.
Aan Zhou de opdracht optimaal te profiteren, voor zijn tegenstander de gashendel wél open zou trekken. De Chinees deed dat niet en O’Sullivan trok de stand gelijk. Via een prachtige plant en dito long pot brachten Zhou in twee pogingen aan zet in het derde hoofdstuk, maar na 50 punten stokte de teller. O’Sullivan kende echter genade en zag Zhou zo toch weer aan de leiding komen.
In het laatste van vier delen voor de Mid Session Interval bleek O’Sullivan nog altijd niet helemaal op afspraak. Foute keuzes tijdens de breakbuilding zorgden voor moeilijk te potten rode ballen en kleuren, waarna enkel een 46-break mogelijk was. Even later was er met horten en stoten toch de gelijke stand bij de pauze.

‘The Rocket’ start motoren

Het smaakje in de thee was O’Sullivan duidelijk niet goed bevallen, want zijn break-off was niet best. Zhou ramde er meteen een prachtige long pot in, maar kon ook het vijfde frame niet in één beurt binnen hengelen. Deze keer besloot de nummer één van de wereld dan maar eens aan de boom te schudden; het werd 3-2 voor de Brit.
De beste frontrunner uit de geschiedenis van de snookersport stond inmiddels aan en ging via een aantal prachtige pots af op de eerste Century Break van de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen er 136 punten op de teller en leek het verschil gemaakt.
picture

Players Championship | Ronnie O'Sullivan zet eerste Century Break op het bord - 136 punten voor 4-2

O’Sullivan stoot door

In het zevende frame bracht Zhou 34 punten op de tabellen, waarna O’Sullivan opnieuw overnam. Na 44 punten was het echter over met de pret, door een gemiste roze naar de middenpocket. De Chinees kwam bovendrijven in een Safety-gevecht, maar miste vervolgens een kinderlijk eenvoudige groene bal. Deze keer was de Brit meedogenloos, waardoor hij nog één frame verwijderd was van de kwartfinale.
O’Sullivan had geen zin in een lange avond, want hij besloot iedere mogelijke rode (en kleur) aan te vallen. Het leidde binnen enkele minuten tot een winnende break, die uiteindelijk uitkwam op 73 punten.
Het werd dus 6-2 voor de Brit, die het in de kwartfinale mag gaan opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Barry Hawkins en Mark Selby. Dat wordt op woensdagmiddag gespeeld. Op de andere tafel won Ali Carter ook met 6-2, hij versloeg Tom Ford.

Waar kijk je?

Na de Welsh Open is het tijd voor het Players Championship. Wie deelt de lakens uit in het Telford International Centre en stoot als favoriet door richting The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Allen en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie