Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Riyadh Masters | Hoe duur is deze misser van Brecel? - O’Sullivan slaat toe na niet potten zwart

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/03/2024 om 23:42 GMT+1

Luca Brecel leek even op weg om het feestje van Ronnie O’Sullivan te verstieren tijdens de eerste editie van de Riyadh Masters. De nog altijd regerend wereldkampioen kende in de finale de betere start van de twee, maar precies op het moment dat hij een serieuze voorsprong kon pakken, ging het mis. Brecel kende een misser op zwart die O’Sullivan genadeloos zou afstraffen.

Riyadh Masters | Hoe duur is deze misser van Brecel? - O’Sullivan slaat toe na niet potten zwart

Brecel kwam met 2-1 voor en leek voorzichtig op weg naar 3-1 en dus twee frames marge, maar de zwarte bal dacht daar anders over. Die weigerde in de pocket te verdwijnen, wat later het kantelpunt van de finale zou blijken.
O’Sullivan gunde Brecel amper nog tafeltijd nadat hij de beurt overnam, laat staan dat Brecel nog breaks kon bouwen. ‘The Rocket’ lanceerde zichzelf door te profiteren van de misser van de Belg, waarna hij alle volgende frames zou winnen onderweg naar toernooiwinst en de bijbehorende cheque van 250.000 pond. Brecel moest het doen met de helft... 125.000 pond dus.
picture

Riyadh Masters | Ronnie O’Sullivan straft misser Luca Brecel op zwart af - wint finale met 5-2

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie