Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-out | Beste frame ooit in kort format? Kyren Wilson en Si Jiahui maken er een spektakel van

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 10/12/2023 om 11:12 GMT+1

Zijn we tijdens de Snooker Shoot-Out 2023 getuige geweest van het beste frame ooit in dit specifieke format? Het heeft er alle schijn van, want Kyren Wilson en Si Jiahui besloten er een spektakel van te maken. Er was uiteindelijk een lange shoot-out op de blauwe bal voor nodig om na gelijke stand een winnaar aan te wijzen. Dat werd uiteindelijk Si.

Shoot-out | Beste frame ooit in kort format? Kyren Wilson en Si Jiahui maken er een spektakel van

Beide spelers eindigden na tien knotsgekke minuten op 48 punten, waardoor er nog altijd geen winnaar viel aan te wijzen. Daarop werd een shoot-out gespeeld. Niet op zwart, maar op blauw omdat tijdens dit toernooi alles nu eenmaal net een beetje anders gaat.
De ene na de andere blauwe bal verdween in de pocket, totdat Wilson bij poging tien in de fout ging en zijn poging zag mislukken. Blauw bleef op tafel en Si stootte door. Na deze kwartfinale was het zaak om eventjes bij te komen, want wat hadden de toeschouwers zojuist voorgeschoteld kregen?
Een heerlijk frame met kansen over en weer, waar het laatste woord nog niet over is gezegd. Wilson nam een voorsprong en de ballen lagen fantastisch, maar na een eerdere century volgde er geen tweede. Si kon aan een succesvolle inhaalrace beginnen, die hem in twee instanties en via een fraaie long pot op gelijke hoogte bracht.
picture

Shoot-out | Mark Allen grootste winnaar tot nu toe - verslaat Cao Yupeng in de finale

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie