Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-Out | Wakelin maakt century in finale tegen Leclercq en wint eerste rankingtitel in carrière

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 29/01/2023 om 09:34 GMT+1

Chris Wakelin heeft gisteravond de Shoot-Out op zijn naam geschreven. De Engelsman, die nog nooit eerder voorbij de kwartfinales was gekomen in een rankingtoernooi, produceerde een century in de finale tegen de jonge Belg Julien Leclercq op het belangrijkste moment in zijn loopbaan.

Chris Wakelin celebrates winning the Snooker Shoot Out

Foto: Other Agency

Door de winst van Wakelin blijft de ongekende streak van de Shoot-Out in stand. Nog nooit won een speler binnen de top-16 het toernooi. Wakelin, die nummer 47 van de wereld staat, is daar ver van verwijderd.
Een kans was genoeg voor Wakelin in de finale. Hij speelde een foutloos frame en maakte een break van 119, waarbij hij slechts een keer minimaal uit positie was. De century was ook nog eens de hoogste break van het toernooi, waardoor Wakelin een extra bonus van 5000 pond bovenop de 50.000 pond aan prijzengeld tegemoet kan zien.
"Het was de eerste keer in de hele week, en de eerste keer in de Shoot Out dat ik een break maakte van boven de 50, dus dat ga ik vieren"
Dat Wakelin in de finale kwam was absoluut geen vanzelfsprekendheid. In de eerste ronde overleefde de Engelsman een blue-ball shootout tegen Farakh Ajaib.

WAAR KIJK JE?

Het weer wordt slechter, de dagen korter... dit is een mooi moment om het vizier weer te richten op snooker! Bij Eurosport en discovery+ zit je goed voor al het moois op het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie