Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-Out | 13-jarige Liu wint op drie punten verschil van Chadha en gaat door naar tweede ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/12/2023 om 11:57 GMT+1

Bij de Shoot-Out zien we vaak nieuwe gezichten die het ineens goed doen, en soms zijn dat ook jonge getalenteerde spelers. In een vorige editie zagen we bijvoorbeeld al de jonge Stan Moody en de Belg Ben Mertens, maar ook dit jaar is er een jong talent die een ronde verder is gekomen. De 13-jarige Shaun Liu uit Hong Kong won namelijk zijn eersterondepartij van de Indiër Ishpreet Singh Chadha.

Shoot-Out | 13-jarige Liu wint op drie punten verschil van Chadha en gaat door naar tweede ronde

Met zijn overwinning vestigde Liu een record. Nog nooit was er iemand die een officiële wedstrijd in een rankingtoernooi wist te winnen. Het vorige record stond op 14 jaar en was in handen van de Moldaviër Vladislav Gradinari, die vorig jaar ook een ronde in de Shoot-Out won.
"Ik heb gewoon mijn best gedaan," reageerde Liu na afloop in de studio van Eurosport. "Ik dacht niet echt na over winnen of verliezen. Ik was wel wat nerveus voor de wedstrijd, dus het verbaast me dat ik heb gewonnen", aldus Liu.
Vandaag worden de laatste wedstrijden van de eerste ronde gespeeld, waarna er direct wordt geloot voor de tweede ronde.
picture

Shoot-Out | 14-jarig Moldavisch talent toont klasse en wint van ervaren Ng On Yee

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie