Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-out | “Dit was de meest ongelooflijke 147 in de historie” - White over Shaun Murphy

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/12/2023 om 14:41 GMT+1

Iedereen in de snookerwereld komt superlatieven tekort om de prestatie van Shaun Murphy op waarde te schatten. ‘The Magician’ noteerde in de eerste ronde van de Shoot-Out een maximum break onder de druk van een schotklok. “Dit is de meest ongelooflijke 147 in de historie van snooker”, stelt Jimmy White zelfs, al is iedereen het erover eens dat Ronnie O’Sullivan koploper blijft.

Shoot-out | “Dit was de meest ongelooflijke 147 in de historie” - White over Shaun Murphy

O’Sullivan had tijdens het WK snooker van 1997 slechts 5:20 minuten nodig om tot een score van 147 te komen. De beelden zijn nog altijd verbluffend evenals de prestatie. Die maximum break wordt nooit meer geëvenaard.
Ook de allereerste 147 ooit in The Crucible, gemaakt door Cliff Thorburn, blijft iets ongelooflijks, maar het huzarenstukje van Murphy staat toch zeker op het imaginaire podium. Daar zijn de experts van Eurosport, onder aanvoering van Jimmy White, het over eens.
picture

Shoot-out | Shaun Murphy zorgt voor geweldig moment - scoort supersnelle maximum break

Luidruchtig publiek en schotklok

“Dit was de meest ongelooflijke 147 ooit”, zo stelde White. “Niemand is meer verbaasd dan ik. Ik denk dat dit mijn beste 147 ooit was. Neem alleen al de sfeer hier en de speciale omstandigheden. Het was een gekkenhuis”, voegde Murphy toe.
De omstandigheden zijn zo anders omdat het publiek tijdens de Shoot Out lawaai mag maken. En er wordt slechts één frame gespeeld. Het is dus sowieso alles of niks, maar Murphy schudde ‘gewoon’ een 147 uit de mouw. De laatste blauwe bal was nog even spannend.
picture

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

Blauwe bal

Een fan deed er nog een schepje bovenop door te roepen dat Murphy de blauwe bal niet mocht ‘bottlen’. Murphy: “Ik dacht nog: het gaat live op televisie toch niet uitgerekend nu mis? Anders hadden we even een stevig woordje moeten spreken met die fan.”
“Ze noemen me niet voor niks The Magician. Al weet ik zelf totaal niet waar mijn 147 thuishoort. Het is al geweldig om bij de allerbeste uitvoeringen genoemd te worden. Anderen moeten maar een ranglijst maken, niet ik.”
picture

UK Championship | Xu Si maakt indruk met maximum break in kwalificatie - treedt toe tot 147 Club

Verlies tegen Dale

“Wat ik mooi vind, is dat alle spelers voor me klapten in de Players Lounge. Het is leuk dat je allerlei reacties krijgt via social media en je bent snel gevonden, maar respect van je collega’s blijft het allermooist.”
Ondanks zijn 147 was het in de tweede ronde klaar voor Murphy. Hij legde het af tegen Dominic Dale.

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie