Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-out | Shaun Murphy zorgt voor geweldig moment - scoort supersnelle maximum break van 147

Kevin van Nunen

Geupdate 07/12/2023 om 18:06 GMT+1

Shaun Murphy heeft voor een prachtig moment gezorgd tijdens de Snooker Shoot-Out. Ondanks de druk van een schotklok slaagde ‘The Magician’ erin om een maximum break van 147 te scoren. Het publiek ging uit zijn dak terwijl Murphy de maximale score noteerde tegen de arme Bulcsú Révész, die slechts kon toekijken.

Shoot-out | Shaun Murphy zorgt voor geweldig moment - scoort supersnelle maximum break

Het neerzetten van een maximum break is normaal al moeilijk, maar tijdens de Shoot-Out is het zelfs zeer ingewikkeld omdat er een schotklok loopt. Eerst krijg je 15 seconden voor een shot, halverwege de tien minuten die voor het ene frame zijn uitgetrokken wordt dit gekortwiekt tot slechts 10 seconden.
Geen probleem voor Murphy, zo bleek. De wereldkampioen van 2005 potte telkens een zwarte bal gevolgd door een zwarte en toen de score begon op te lopen, begon ook de hoop op een maximum break toe te nemen. Die hoop werd verder verstevigd toen hij een aantal lastig ballen van tafel speelde.
picture

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

Publiek staat op de banken

“Ben je nerveus?” Dat was de vraag die een luidruchtige fan halverwege stelde aan Murphy. Er leek inderdaad wat stress in de arm te zitten, maar stress of niet, Murphy ging stug door met het potten van ballen in de vereiste volgorde waardoor het publiek steeds enthousiaster werd.
De tafel kwam er steeds mooier bij te liggen, maar er moest nog wel een moeilijke blauwe bal gepot worden. Ook daar slaagde Murphy wonderwel in en toen hij ook nog eens goede positie verkreeg op roze kon het eigenlijk niet meer mis. Twee pots later was de Shoot-Out 147 een feit.
Het was mooi om te zien dat tegenstander Révész oprecht vol bewondering was en Murphy niet alleen oprecht feliciteerde, maar ook enthousiast stond te applaudisseren.
picture

WK snooker | Bekijk staartje van maximum break Selby - op weg naar volle mep van 147

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie