Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-Out | Stalen zenuwen! Titelverdediger Wakelin maakt achterstand goed in race tegen klok

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/12/2023 om 17:44 GMT+1

Was de eerste partij direct de wedstrijd van het toernooi? Of vormt de aftrap van de Snooker Shoot-Out het startpunt voor een paar dagen spanning en sensatie? Dit zijn de opties na een bijzonder leuke partij tussen Chris Wakelin en Pang Junxu. Titelverdediger Wakelin maakte een achterstand goed en won met 72-62.

Shoot-Out | Stalen zenuwen! Titelverdediger Wakelin maakt achterstand goed in race tegen klok

Het format in de Shoot-Out is anders dan we zijn gewend. Er wordt één frame gespeeld. De winnaar stoot door, de verliezer ligt eruit. En dan is er ook nog de tijdsdruk, want de klok begint op 10 minuten en telt vervolgens af naar nul, terwijl er ook een schotklok pingt.
De schotklok was van grote invloed tijdens het openingsduel, tussen titelverdediger Wakelin en Pang. Pang leek op weg naar de overwinning totdat hij zichzelf snookerde op de laatste rode bal, waardoor Wakelin plots weer mocht hopen.
Hij mocht niet alleen hopen, maar ook proberen om die hoop om te zetten in daden. Wakelin scoorde een long pot en moest in de resterende dikke minuut ook nog eens alle kleuren van tafel spelen. Een total clearance was vereist… en een total clerance volgde om in ruil door te stoten naar de volgende ronde.
picture

Shoot-out | Poomjaeng geeft showtje weg - rennen, dansen en fluke onderweg naar zege

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie