Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | Na Ding nu Mark Allen - tweede maximum score van 147 deze week!

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/01/2024 om 21:50 GMT+1

Het vrijwel onmogelijke is gewoon twee keer in de week mogelijk. De zestien beste snookerspelers van de wereld doen mee aan The Masters en dat blijkt. Na Ding Junhui is ook Mark Allen erin geslaagd om en maximum break van 147 te noteren. Allen moest er op het einde nog hard voor werken, maar ging de uitdaging aan en won van de tafel.

The Masters | Na Ding nu Mark Allen - tweede maximum score van 147 deze week!

Allen moest niet alleen hard werken om de 147 compleet te maken, maar ook om de eerste stapjes naar de maximale score te zetten. Aan de eerste pot ging een lange safety battle vooraf, waarin hij en Selby het elkaar zo moeilijk mogelijk maakten.
Selby beging niet eens een fout, maar liet de deur op een kiertje voor Allen en hij trapte de deur daarna keihard in. En dat op een 0-2 achterstand, want de eerste twee frames waren een prooi voor de viervoudig wereldkampioen.
De druk stond er dus op bij Allen, die zich geen fouten kon veroorloven. Toen de break eenmaal liep, was er sprake van een heel andere druk. Dit keer kwam de druk van de toeschouwers in Alexandra Palace, die niets liever wilden dan getuige zijn van een maximum break.
picture

The Masters | 147! - Ding Junhui trakteert zichzelf en publiek op fantastische maximum break

Waanzinnige pot voor twaalfde rode bal

Het gebeurt niet vaak dat er een 147 wordt neergezet. In algemene zin niet, maar ook zeker tijdens The Masters niet. De teller staat nu op vijf, waarvan er twee zijn gescoord door Ding. Het is zeer bijzonder dat twee van die vijf 147 breaks deze week zijn gescoord. En de week is nog niet klaar, dus wie weet.
Overigens potte Allen de twaalfde rode bal echt op waanzinnige wijze, wat zijn prestatie alleen maar mooier maakt. De 147 van Allen is in zekere zin een tegenvaller voor Ding, die zich al 15.000 pond rijker had gerekend met de prijs voor hoogste break. Maar nu is het aantal 147’s verdubbeld.
picture

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

WAAR KIJK JE?

Met The Masters is het laatste gedeelte van het snookerseizoen begonnen. Wie deelt in Alexandra Palace, Londen een eerste tik uit aan de concurrentie op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie