Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

The Masters | O’Sullivan gaat op voor achtste titel na eenvoudige zege op Murphy

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/01/2024 om 17:17 GMT+1

Ronnie O’Sullivan staat voor de dertiende keer in zijn carrière in de finale van The Masters. De Engelsman die het toernooi al zeven keer won, speelde als herboren tegen Shaun Murphy (WST-6) nadat hij de kwartfinale moeizaam had overleefd. Murphy kwam er ondanks twee centuries niet aan te pas. O’Sullivan won met 6-2.

The Masters | O’Sullivan overtuigt tegen Murphy en voor dertiende keer in finale

Niet alleen O’Sullivan speelde sterk. Ook speelde Murphy te wisselvallig om van ‘the Rocket’ te kunnen winnen. Murphy won zowel het derde als het vijfde frame in een century, een score van meer dan 100 punten. Met een score van 3-2 gingen beide heren de rust in.
Na de korte pauze was O’Sullivan duidelijk de betere. Hij won drie frames op rij en verspilt zo weinig tijd op weg naar de finale die hij speelt tegen Ali Carter of Mark Allen.
Murphy kreeg wel kansen. In het achtste frame op een stand van 5-2 potte O’Sullivan bij een stand van 62-0 ernaast, waardoor Murphy nog een kleine kans had om het frame zijn kant op te buigen. Na acht punten maakte Murphy ook een fout, waardoor O’Sullivan de zege zo goed als binnen had.
Morgen heeft O’Sullivan de kans om de oudste winnaar ooit te worden van The Masters. De jongste winnaar ooit is hij al door zijn zege in 1995 toen hij 19 jaar oud was. “De jonge garde moet wat beter hun best gaan doen. Ik voel me totaal niet oud, mijn brein werkt sneller dan die van hun. Ik heb een slechte arm, slechte knieën en zelfs nu kunnen ze me nog niet verslaan.”

WAAR KIJK JE?

Met The Masters is het laatste gedeelte van het snookerseizoen begonnen. Wie deelt in Alexandra Palace, Londen een eerste tik uit aan de concurrentie op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie