Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | David Gilbert vindt dat wereldkampioen Luca Brecel te weinig eer krijgt - “Het is ongelooflijk"

Dave Kornuyt

Geupdate 19/04/2024 om 11:08 GMT+2

David Gilbert vindt dat Luca Brecel te weinig op een voetstuk wordt geplaatst door de snookerbond. Volgens Gilbert zijn er andere spelers, die het minder verdienen, die meer aandacht krijgen dan de regerend wereldkampioen.

WK snooker | Brecel maakt het in stijl af - bekijk volledig frame waarin Belg wereldkampioen wordt

Gilbert deed zijn uitspraken in aanloop naar de eerste ronde van het wereldkampioenschap snooker dat zaterdag begint. De Engelsman, die de kwalificatie door kwam door een zege op Xiao Guodong, neemt het dan op tegen... Luca Brecel.
Maar Gilbert deed de uitspraken al voor hij de loting wist. Hij kreeg de vraag of Brecel een inspiratiebron voor hem is en brandde vervolgens los in een monoloog over Brecel. “Iedereen is vergeten dat Luca al drie of vier grote titels had gewonnen voor zijn wereldtitel”, begon hij.
picture

World Open | Luca Brecel wint vijf frames op rij - draait op die manier achterstand om

PLAYBOY

“Jullie maken Jack Lisowski heel groot en de man heeft nog niets gewonnen”, vervolgde Gilbert zijn tirade. “Hij krijgt meer aandacht dan Luca. Ik vind het ongelooflijk hoe de wereld van het snooker Lisowski zoveel focus geeft. Hij is een goede speler en leuk om naar te kijken.”
“Maar we hebben iemand die de aardigste jongen van de wereld is. Hij heeft ontzettend veel flair, geeft al zijn geld uit en leeft als een playboy. Brecel speelt het spelletje zoals kinderen het willen spelen. Hij zou het middelpunt van de belangstelling moeten zijn.”
picture

Welsh Open | Direct controverse - referee vergeet Lisowski te waarschuwen voor derde misser

BESTE SNOOKER OOIT

“Ik kijk eigenlijk helemaal geen snooker, maar ik keek wel naar het WK”, ging Gilbert verder. “Ik ben nooit echt gaan zitten om snooker te kijken en zeker geen twee weken. Ik was in shock na de zondag toen en een vriend van me zei dat hij me het twee weken lang ging laten kijken.”
“Wat Luca vorig jaar deed was met grote afstand het beste snooker wat ik ooit heb gezien. Het was ongelooflijk. Petje af”, waardeerde Gilbert. “Het volgende toernooi in augustus zag ik hem en moest ik gewoon even naar hem toe lopen om te vertellen dat hij geweldig is.”
“Het was gewoon ongelooflijk. Hij versloeg Si Jiahui terwijl hij ver achter stond. Hoe was dit eigenlijk mogelijk? Hij deed het op zijn manier en het was geweldig om te zien.”
picture

WK Snooker | Luca Brecel poetst achterstand van negen frames weg tegen Si Jiahui

MAXIMALE FLAIR

“Ik hou van momenten zoals die, maar ik heb niet dezelfde kracht als Brecel”, lofzangde Gilbert. “Als ik zoveel geld had als hij, kon ik waarschijnlijk op hetzelfde niveau geld uitgeven als hij! Maximale flair, deze jongen is geweldig voor het snooker.”
“Hoe de wereld van het snooker niet alle focus op hem gooit voor elk toernooi in het jaar is voor mij een raadsel. Het is niets tegen Jack Lisowski of ieder ander.”
picture

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie