Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | Eerste kwartfinale bekend – Jak Jones verslaat Si Jiahui en treft Judd Trump

Matthijs Klerkx

Geupdate 27/04/2024 om 20:12 GMT+2

Voor het eerst deze eeuw slaagde een speler erin om na in zijn debuutjaar ook het jaar erop de kwartfinale van het WK Snooker te halen. Jak Jones profiteerde drie sessies lang van geschutter van de halvefinalist van vorig jaar, Si Jiahui. De Chinees bleef fout op fout stapelen en de Welshman veegde alles op. In de kwartfinale treft hij de nummer twee van de wereld, Judd Trump.

WK Snooker | Eerste kwartfinale bekend – Jak Jones verslaat Si Jiahui en treft Judd Trump

Judd Trump ging zich ongeacht de afloop van deze wedstrijd sowieso in de handen wrijven. Drie slopende marathonsessies hadden Jak Jones en Si Jiahui ervoor nodig om 22 frames te spelen, dus nog niet eens de volle 25. Zoals onze commentator Rudy Bauwens het in een van de previews voor het WK zei: "De spelers die de eerste twee rondes met zo weinig mogelijk moeite door komen, gaan daar vanaf de kwartfinales grote profijt van hebben."
Jones ging met een 9-7 voorsprong de laatste sessie in en wist dat het nog moeilijk ging worden. Waar hij het vooral van de strijd moet hebben, moet de Chinees het hebben van onverslaanbare periodes. Zo’n reeks kreeg Si echter de hele wedstrijd niet aan elkaar geknoopt.
Nadat het eerst nog wat om en om ging in de laatste sessie, was het Chinese verzet na het negentiende frame gebroken. De Welshman ging met een 11-9 voorsprong de Mid Session Interval in en na twee waanzinnig lange frames plaatste Jones zich voor het tweede jaar op rij voor de kwartfinale op het WK Snooker.

Waar kijk je?

De eerste ronde is voorbij, maar je hebt nog steeds geen keus: alle ballen gaan nog steeds op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie