Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Ronnie O’Sullivan baart opzien - doet oproep om WK te verplaatsen van Crucible

Kevin van Nunen

Geupdate 17/04/2024 om 12:13 GMT+2

Waar Ronnie O’Sullivan in het verre verleden nog lovende woorden sprak over The Crucible, heeft hij zich nu alweer weinig vleiend uitgelaten over het theater dat het WK snooker huisvest. Zaterdag is het zover en strijden de 32 beste spelers van de wereld om de mondiale titel. O’Sullivan geldt als topfavoriet, maar houdt zich desgevraagd niet in.

Riyadh Masters | Publiek dolenthousiast bij ereronde Ronnie O’Sullivan - bonus gouden bal omhoog

Het is rondom een WK eerder regel dan uitzondering dat het wat ouderwetse Crucible Theater onder vuur komt te liggen. Het wordt nogal eens te oubollig bevonden en zeker nu het snooker zijn vleugels uitslaat naar China en Saudi-Arabië, waar spelers als vips worden behandeld, lijken de tegenstellingen groter en groter te worden.
Ook goede herinneringen aan maar liefst zeven gewonnen WK’s weerhouden O’Sullivan er niet van om een oproep te doen het WK in de toekomst te verplaatsen. “Ik hou niet van de Crucible en vind het een goed idee om het WK te verhuizen van Sheffield naar ergens anders”, aldus ‘The Rocket’ in gesprek met The Sun.
picture

World Open | Fluke voor Ronnie O’Sullivan - Chinees publiek smult van blauw in midden pocket

Bezoek aan Saudi-Arabië goed bevallen

“We kunnen hier prima een toernooi blijven spelen, waarom niet? Maar het WK… Dit toernooi duurt zeventien dagen en is één groot circus. Daar heb je een plek voor nodig die beter toegerust moet zijn. Saudi-Arabië is wat mij betreft een prima alternatief. Zij beschikken over alle bronnen om er iets moois van te maken.”
O’Sullivan was recent succesvol tijdens het eerste bezoek van de World Snooker Tour aan Saudi-Arabië, in Riyadh, en de snooker-GOAT gaf al vaker aan dat het prima vertoeven is in China of elders in het oosten. “Als je het doet, moet je het goed doen. Shenzhen, Guangzhou of Shanghai zijn ook goede opties. We spelen een WK, dan moet je wel groots uitpakken.”
picture

Riyadh Masters | O'Sullivan gunt oude rivaal Higgins slechts vier punten en stoomt naar halve finale

Prijzengeld en lekker eten

“Dat kan op de plekken die ik noemde. Het prijzengeld kan verder omhoog, al je kosten kunnen gedekt worden. De hotels zijn fantastisch en het eten is er lekker. Ik weet dat je in de Crucible een prima kop thee kunt drinken en als er wordt gekookt is de lasagne goed te eten, maar dat is het ook wel.”
Het contract van de Crucible om het WK te organiseren loopt nog tot de editie van 2027. Het is dus nog niet direct tijd voor nieuwe onderhandelingen, maar de discussie is door O’Sullivan wel alvast geopend.
picture

WK snooker | Ga mee op pad met Jimmy White voor kijkje achter de schermen in The Crucible

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie