Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Snooker | “Snooker komt even op de tweede plaats” – Luca Brecel gaf grote voorsprong uit handen

Matthijs Klerkx

Geupdate 21/04/2024 om 09:31 GMT+2

Een voorsprong van 7-3 en later ook 9-6 bleek niet genoeg voor Luca Brecel om zijn eersterondepartij op het WK Snooker tegen David Gilbert over de streep te trekken. De Belgische wereldkampioen van vorig jaar leek in de avond een vermoeide indruk te maken en had daar achteraf zijn reden voor. “Het was niet makkelijk om ziek te zijn en toch te spelen, maar ik heb mijn best gedaan.”

WK Snooker | “Snooker komt even op de tweede plaats” – Luca Brecel gaf grote voorsprong uit handen

Nochtans had The Belgian Bullet zich een goede uitgangspositie verworven, nadat hij met een 6-3 voorsprong uit de ochtendsessie kwam en ook het eerste frame van de avond naar zich toe trok. Vanaf daar ging het echter mis; met name grote fouten om niet op 8-4 te komen en een gemiste bal op groen om de wedstrijd af te maken zullen nog lang in zijn hoofd blijven zitten.
Brecel zou daags voor het WK aanving plaatsnemen in een podcast, maar trok zich op het laatste moment terug vanwege ziekte. “Het was niet makkelijk om te spelen terwijl ik ziek was, maar ik heb het geprobeerd”, vertelde hij kort na zijn verlies.
picture

WK snooker | Dramatische uitschakeling voor Luca Brecel - geen antwoord op inhaalrace Gilbert

‘Geen excuus’

“Dave speelde goed. Hij is een fantastische speler en verdient dit. Ik hoop dat hij het toernooi wint”, gaf Brecel opponent Gilbert een pluim. “Ik voelde me nooit echt op mijn gemak en nooit goed. Bij momenten speelde ik wel naar behoren, maar ik was zo enorm moe in de laatste sessie.”
Brecel legde zich neer bij de nederlaag. “Het was moeilijk, maar ik heb een poging gedaan. Ik denk niet dat ik beter had kunnen proberen dan ik nu heb gedaan, maar het is geen excuus. Iedereen wordt weleens ziek – het was een mooie wedstrijd.”
Wat nu voor de Belg? “Ik moet aan mijn fitness gaan werken, weer in vorm komen. Voor mij is dat op dit moment het belangrijkste om te doen. Snooker komt op de tweede plaats. Ik hoop dat ik sterker zal worden voor volgend seizoen, maar ik heb eerst wat vrije tijd nodig.”

Waar kijk je?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel weer Luca Brecel de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie