Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | “Ik hield hem nog tegen” – Mark Williams geeft uitleg na ‘beef’ met Hossein Vafaei

Matthijs Klerkx

Geupdate 19/01/2024 om 11:32 GMT+1

Het zag er weer behoorlijk kinderachtig uit: Hossein Vafaei schudde enkel de hand van scheidsrechter Olivier Marteel, nadat Mark Williams hem met 4-1 versloeg in de achtste finale van de World Grand Prix. Dat vroeg natuurlijk om tekst en uitleg en de drievoudig wereldkampioen was bereid om deze te geven.

World Grand Prix | Hossein loopt na nederlaag weg zonder hand van Williams te schudden

Na de Masters-rel tussen Ronnie O’Sullivan en Ali Carter kreeg de snookerwereld meteen te maken met een nieuwe: na afloop van de tweederondewedstrijd tussen Mark Williams en Hossein Vafaei weigerde de Iraniër de hand van zijn tegenstander te schudden.

Niet de eerste keer

Aan het einde van het vijfde en beslissende frame sloeg ‘The Welsh Potting Machine’ op zijn been nadat hij de roze bal miste. Vafaei kon dit niet waarderen en weigerde zijn tegenstander respect te tonen, achteraf vertelde de Iraniër op Twitter dat dit was omdat het al eens eerder gebeurd was.
Namelijk tijdens de halve finale van de British Open, alleen was het toen bij Williams niet uit frustratie maar uit blijdschap, omdat hij zojuist de finale had bereikt – ook ten koste van Vafaei. Even later verwijderde de nummer negentien van de wereld zijn Twitter-account.
picture

The Masters | Achter de schermen bij finale O'Sullivan vs. Carter met Jimmy White - 'No Filter'

Uitleg

Williams stond na de wedstrijd de pers te woord. “Ik hield Hossein backstage nog even tegen en vroeg hem wat zijn probleem was, toen ging het hem erom dat ik op mijn been sloeg”, aldus Williams.
“Dat deed ik omdat ik voor roze ging, terwijl ik op safe had moeten spelen. Ik dacht dat hij weer terug aan tafel zou komen en voor snookers zou gaan. Daarom werd ik boos. Hij stormde gewoon weg! Ach, het boeit me ook niets.”
picture

World Grand Prix | Vafaei maakt dure rekenfout - roze is niet genoeg en Williams kaapt frame

Rara, waar ben je?

Tijdens het laatste frame was er nog een opvallend moment. Tijdens het opnieuw goed leggen van de ballen door scheidsrechter Olivier Marteel na een fout van Williams, die onbedoeld roze had geraakt, pakte de Welshman als grap de witte cue ball van tafel en verstopte deze, om een grap uit te halen met Marteel.
Dat deed hij jaren geleden tijdens de Masters ook in een wedstrijd tegen Mark Selby. Scheidsrechter Jan Verhaas kon er destijds om lachen, Marteel deze keer niet. De Belg gaf Williams zeven strafpunten. “World Snooker zegt dat we wat lol moeten hebben en karakter moeten tonen”, zei de drievoudig wereldkampioen daarover.
“Als je het dan doet, krijg je zeven punten straf. Wat willen ze nou? Ze willen dat je jezelf wat toont en plezier hebt en als je dat dan doet wordt je gestraft! Ik doe het in ieder geval niet meer…”
picture

World Grand Prix | Williams krijgt zeven strafpunten na verstoppen cue ball

Waar kijk je?

Met de World Grand Prix gaat het laatste gedeelte van het snookerseizoen verder. Wie deelt in de Morningside Arena in Leicester de groene lakens uit op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie