Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Surety verliest, maar imponeert op eerste dag in Yushan met maximum tegen Ding Junhui

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/03/2024 om 15:39 GMT+1

Zak Surety heeft op de eerste dag van het World Open in Yushan al indruk gemaakt. De relatief onbekende Engelsman speelde in de eerste ronde tegen thuisspeler Ding Junhui en produceerde een maximumbreak in het zevende frame. Het is het hoogtepunt uit de loopbaan van de linkshandige Surety.

World Open | Surety imponeert op eerste dag in Yushan met maximum tegen Ding

Surety is voor de gemiddelde snookervolger absoluut geen bekende naam. De in Essex geboren Engelsman is op dit moment de nummer 71 van de wereldranglijst en heeft nog nooit een rankingtoernooi gewonnen. Sterker nog, Surety kwam in zijn gehele carriere nooit verder dan de derde ronde in een rankingtoernooi.
Maar dat hij wel degelijk kan snookeren bewees Surety dus vandaag. De linkshandige speler traint vaak met voormalig Masters-winnaar en wereldkampioen Stuart Bingham en deze 147-break is dan ook verreweg het beste wat hij ooit heeft gepresteerd.
Helaas voor Surety verloor hij uiteindelijk met 5-3 van Ding, die voor eigen publiek speelde. Surety zien we dus niet meer terug, maar vangt wel 5000 pond voor zijn mooie prestatie. Ding mag het in de volgende ronde gaan opnemen tegen landgenoot Liu Hongyu, de nummer 82 van de wereld.
picture

World Open | Bekijk hier de volledige maximumbreak van Zak Surety in de eerste ronde tegen Ding

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie