Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Zeer sportief! - Ding Junhui callt foul op zichzelf na potten van mooie rode bal

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 24/03/2024 om 14:27 GMT+1

Ding Junhui heeft zich tijdens de finale van de World Open van zijn meest sportieve kant laten zien. De Chinees nam het voor eigen publiek op tegen Judd Trump en had het zeer lastig, maar toen hij een foul beging was hij niet te beroerd om dat zelf aan te geven. Integendeel! Hoewel de referee het ook spotte, gaf Ding gelijk toe dat hij de regels had overtreden.

World Open | Zeer sportief! - Ding Junhui callt foul op zichzelf na potten van mooie rode bal

Ding potte een rode bal met behulp van de rest, het hulpstuk dat wel vaker op tafel wordt gelegd om shots mogelijk te maken die anders niet kunnen. Het vervelende voor Ding was dat hij wel een zetje in de rug kon gebruiken, aangezien hij op het gewraakte moment al tegen een 5-1 achterstand aankeek.
Als gevolg van de foul van Ding zou het 6-1 worden. En later zelfs 7-1, waarmee Trump een voorschot nam op de eindzege. Die zou tot stand komen na veertien frames, met de stand van 10-4 dus. Waar Ding er tegen Neil Robertson nog in slaagde om de overwinning uit het vuur te slepen – via een decider – zat dat er nu echt niet meer in.
picture

World Open | Drama voor Neil Robertson - Ding Junhui steelt dure overwinning in decider!

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie