Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Ding Junhui wint hoogstaande partij snooker van Murphy - voorkomt decider

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 21/03/2024 om 14:59 GMT+1

Ding Junhui ontpopt zich tot favoriet voor eindwinst op de World Open, zeker nu Ronie O’Sullivan van het toneel is verdwenen. De Chinees won in Yushan voor eigen publiek met 5-3 van Shaun Murphy. Murphy gaf Ding zeker geen vrije doortocht, maar het spel van de voormalig finalist op het WK was simpel te goed voor ‘The Magician’.

World Open | Ding Junhui wint hoogstaande partij snooker van Murphy - voorkomt decider

Murphy won zijn drie frames op basis van twee centuries (101 en 121) en een derde hoge break (86), maar zelfs dat was niet genoeg om een overwinning van Ding te voorkomen. De Chinees zette er 95-130-83-73-65 tegenover en dat was dus nodig ook, gezien de niet geringe tegenstand.
Voor de verandering komt ‘The Dragon’ in de kwartfinale eens niet tegenover Ronnie O’Sullivan te staan, want de twee lijken elkaar in de schema’s dit jaar aan te trekken als een magneet. En meestal won ‘The Rocket’, waardoor de resultaten van Ding deze winter misschien niet zo goed lijken als ze zijn.
In plaats van O’Sullivan heeft de volgende tegenstander van Ding de naam van Hossein Vafaei. De Iraniër trok in een heerlijke decider de overwinning naar zich toe, na een zeldzame fout van de zevenvoudig wereldkampioen. Luca Brecel ging eerder al even verrassend als zwaar (1-5) onderuit tegen Stephen Maguire.
picture

World Open | Vafaei verslaat O'Sullivan met verschil van één punt in decider

Overzicht kwartfinale World Open 2024

Judd Trump - Kyren Wilson
Jackson Page - Slessor/Wells
Hossein Vafaei - Ding Junhui
Neil Robertson - Barry Hawkins

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie