Beijing 2022 | Glenn De Blois uitgeschakeld in achtste finales snowboard cross

Tobias Kappelle

Geupdate 10/02/2022 om 07:37 GMT+1

Glenn de Blois is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales op het onderdeel snowboard cross. De Nederlander begon goed aan zijn achtste finale, maar werd halverwege ingehaald. De Olympische Spelen zitter er helaas na één wedstrijd al op voor De Blois.

Beijing 2022 | De achtste finale van Glenn De Blois

De Blois was de eerste die in actie kwam vandaag bij de kwalificatie. Deze verliep niet vlekkeloos en De Blois zette de 27e tijd neer. Dit bleek een voorteken voor de rest van de dag, want ook toen het op de rechtstreekse duels aankwam, kon de Nederlander niet mee met de snelheid van de anderen. Hij werd vierde in zijn serie en dus blijft het hierbij voor De Blois.
De rest van het toernooi gaat verder zonder De Blois, maar ook zonder de zilveren medaille winnaar van Pyeongchang. Jarryd Hughes ging onderuit in de achtste finale en ook voor hem zit het toernooi erop. De kwartfinales beginnen om 07:37, waarna de halve finales om 07:58 van start gaan. De grote finale wordt uiteindelijk iets na 08:15 uur verreden.

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.