Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Olympisch snowboardkampioene Patrizia Kummer drie weken in quarantaine in aanloop naar Spelen

Pim Verhoeven

Geupdate 13/01/2022 om 15:03 GMT+1

Patrizia Kummer reist vroegtijdig af richting Peking voor de Winterspelen van Beijing 2022. De Zwitserse snowboardster is niet gevaccineerd en moet daardoor volgens de protocollen drie weken in quarantaine. Ook al is de 34-jarige officieel nog niet eens zeker van deelname aan de Spelen.

Patrizia Kummer vroegtijdig richting Peking vanwege quarantaineverplichting niet-gevaccineerden

Foto: Eurosport

De Chinese autoriteiten verplichten deelnemers van de Spelen om bij aankomst in het land drie weken in quarantaine te gaan als zij geen geldige medische uitzondering hebben wat betreft de vaccinatie. Dit geldt dus ook voor de olympisch kampioene op de snowboard parallel reuzenslalom van Sochi 2014.
"Het is mijn eigen keuze om niet gevaccineerd te zijn. Quarantaine is het logische gevolg. Ik heb respect regelgeving van de lokale autoriteiten en het IOC (Internationaal Olympisch Comité)", aldus Kummer.
Officieel gezien heeft Kummer nog geen plek in de Zwitserse olympische ploeg. Wel heeft de Zwitserse skibond (Swiss Ski) toegegeven dat de nummer zeventien van de slalom World Cup-ranglijst voldoet aan de kwalificatie-eisen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie