Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | Australian Open-winnaar Jannik Sinner slaat sprookje Tallon Griekspoor aan flarden

Matthijs Klerkx

Geupdate 18/02/2024 om 10:00 GMT+1

In de tweede set leek er even een opleving te komen bij Tallon Griekspoor om zijn Rotterdamse succesverhaal een vervolg te kunnen geven, maar Australian Open-winnaar Jannik Sinner was meedogenloos. In een bomvol Ahoy Rotterdam had hij uiteindelijk geen kind aan de Nederlander; het werd 6-2 en 6-4.

Rotterdam | Australian Open-winnaar Jannik Sinner slaat sprookje Tallon Griekspoor aan flarden

Tallon Griekspoor had een gedenkwaardige week achter de rug in Ahoy Rotterdam, met fraaie zeges op onder meer Hubert Hurkacz en Emil Ruusuvuori. In de halve finale wachtte de nummer één van de plaatsingslijst, kersvers Australian Open-winnaar Jannik Sinner.
De mondiale nummer vier ging goed van start, want hij brak de service van de Nederlander meteen. Met een nieuwe break in de vijfde game trok Sinner het initiatief al snel eenvoudig naar zich toe. Na een half uur spelen stond de setstand van 6-2 op het scorebord.
picture

Rotterdam | Tallon Griekspoor meldt zich opnieuw in halve finale - nu weer tegen Sinner?

Kraken, maar niet buigen

Mede door een medische time-out van Griekspoor was het momentum in het tweede bedrijf weg bij de kersvers Grand Slam-winnaar. Toch was de Italiaan de eerste die een break plaatste; na een dubbele fout van de nummer 29 van de wereld stond het 5-4. Het eerste matchpoint was meteen raak.
In de finale wacht voor Sinner een treffen met Alex De Minaur. De Australiër versloeg in de halve eindstrijd Grigor Dimitrov met 6-4 en 6-3.
picture

Rotterdam | Bekijk hier hoe Griekspoor toptienspeler Hubert Hurkacz in ware thriller verslaat

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie