Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | Tallon Griekspoor meldt zich opnieuw in halve finale - nu weer tegen Sinner?

Kevin van Nunen

Geupdate 16/02/2024 om 22:39 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft voor het tweede jaar op rij de halve finale bereikt van de ABN AMRO Open. En voor het tweede jaar op rij is de kans aanwezig dat Griekspoor het bij de laatste vier moet opnemen tegen Jannik Sinner. Dat is voor later zorg. Eerst mag Griekspoor genieten van een 7-5 7-6(4) overwinning op Emil Ruusuvuori.

Rotterdam | Tallon Griekspoor meldt zich opnieuw in halve finale - nu weer tegen Sinner?

Griekspoor bereikte vorig jaar voor het eerst de halve finale in Ahoy. En nu slaagt hij daar opnieuw in, wat goed nieuws is met het oog op zijn ranking op de ATP-ranglijst. Die punten zijn belangrijk om straks tijdens het gravelseizoen ook op Roland Garros weer geplaatst te zijn.
Op korte termijn gaat Griekspoor eerst voor nieuw thuissucces, nadat hij vorig jaar het toernooi van Rosmalen op zijn naam schreef. Dat zijn ongetwijfeld ervaringen die nu helpen als het erg close is. En close was het versus de Fin. Het kwam aan op de belangrijke punten, die Griekspoor pakte.
picture

Rotterdam | Bekijk hier hoe Griekspoor toptienspeler Hubert Hurkacz in ware thriller verslaat

Sinner weer op oranje toer?

Hij brak Ruusuvuori op het juiste moment, aan het einde van de eerste set, en bleef in set twee tijdens de tiebreak aan de goede kant van de score. Tot enthousiasme van de supporters in Rotterdam leverde dit Griekspoor de winst op.
Als Sinner in zijn kwartfinale afrekent met Milos Raonic wordt hij de tegenstander van Griekspoor. Daarmee zou de winnaar van de Australian Open alweer een Nederlander treffen. Na Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong in Melbourne stond Sinner ook in Rotterdam alweer tegenover BVDZ.
picture

Australian Open | Sportief gebaar van Jannik Sinner - checkt of De Jong oké is na uitglijder

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie