Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Griekspoor flipt na verliezen eerste set vs Zverev - slaat racket aan duigen

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/03/2024 om 11:02 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft zich van zijn slechtste kant laten zien tijdens Indian Wells. De Nederlander sloeg zijn racket finaal aan gort na het verliezen van de eerste set tegen de Duitser Alexander Zverev. De geboren Haarlemmer had twee setpunten in de tiebreak maar wist die niet te verzilveren. Toen op 8-7 de set alsnog naar Zverev ging, sloegen de stoppen door bij Griekspoor.

Indian Wells | Griekspoor flipt na verliezen eerste set en slaat racket aan duigen

De als 27e geplaatste Nederlander zat er in de derde ronde dus dichtbij tegen de als zesde geplaatste Zverev. Griekspoor brak Zverev al in diens tweede servicegame en leek soeverein af te stevenen op setwinst.
Maar toen juist dat moest gebeuren, kwam de klad erin bij de Nederlander. Op 5-4 brak Zverev de service van Griekspoor, waarna een tiebreak uiteindelijk uitsluitsel zou moeten bieden over wie de set ging winnen.
Daarin herstelde Griekspoor zich knap van die teleurstelling op 5-4 en dankzij goed serveerwerk dwong hij twee setpunten af. Ook die waren echter niet aan de Nederlander besteed, waarna het racket eraan moest geloven.
picture

Toronto | Geen nieuwe run van Griekspoor - Zverev te sterk in de eerste ronde

Vierde Slam

Na de uitschakeling van Botic van de Zandschulp betekent dit dat er geen Nederlanders meer in het hoofdschema zitten. De Veenendaler verloor eerder in het toernooi al van de Canadees Denis Shapovalov.
Indian Wells is het eerste Masters-toernooi van het jaar en wordt ook wel gezien als het vierde Grand Slam. Vorig jaar was Carlos Alcaraz met overmacht de beste, maar dit jaar is Novak Djokovic er voor het eerst weer bij en dus kan de Spanjaard aan de bak.
Echt grote verrassingen zijn er tot nu toe nog niet geweest, behalve dat Andrey Rublev vannacht uitgeschakeld werd door de Tsjech Jiri Lehecka. Novak Djokovic had het in zijn eerste wedstrijd knap lastig tegen de Australiër Aleksandar Vukic, die hem tot een derde set dwong. Alcaraz, Daniil Medvedev en Jannik Sinner zijn nog niet in de problemen gekomen in de Californische woestijn.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie