Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | Sprookje Griekspoor op ABN Amro Open eindigt na nederlaag tegen Sinner

Menno Waebeke

Geupdate 19/02/2023 om 10:58 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het ABN Amro Open. In Rotterdam was de huidige nummer 61 van de wereld net niet opgewassen tegen de Italiaan Jannik Sinner, 5-7, 6-7 (5). In de andere halve finale had Daniil Medvedev weinig moeite met Grigo Dimitrov. Zondag staat de finale tussen Sinner en Medvedev op de rol.

Tallon Griekspoor kon de eerste finalist worden in Rotterdam sinds Raemon Sluiter (2003).

Foto: Getty Images

Tallon Griekspoor wist in de halve finale prima partij te bieden tegen de Italiaanse nummer veertien van de ATP-ranking, maar Sinner had aan een break in de eerste set genoeg om op 1-0-voorsprong te komen. Griekspoor voelde dat de set ook de andere kant op had kunnen vallen en botvierde zijn frustraties op zijn eigen racket.
De tweede set kende exact hetzelfde verhaal. Met mooie rally's en fraaie punten werd het publiek in Rotterdam vermaakt, maar het enige verschil met de eerste set was dat Griekspoor dit keer geen break toeliet van Sinner. Het tweede bedrijf moest beslist worden met een tiebreak en daarin bleek Sinner, opnieuw met miniem verschil, net wat sterker dan de Nederlander.

Goed niet goed genoeg

Na afloop toont Griekspoor zich realistisch over zijn eigen spel. "Het was een goede wedstrijd tegen een hele goede tegenstander, maar goed is niet goed genoeg vandaag. Mijn eerste service was niet voldoende. Ik deed het best aardig, alleen op zijn games kon ik niet echt de druk erop krijgen, maar dat is ook zijn verdienste."
"Die jongen (Sinner red.) is zo jong nog, die gaat nog zoveel grote toernooien winnen dus uiteindelijk is het jammer. Je zit dichtbij, wordt het een derde set dan wil ik het nog wel eens zien. Het is een hele positieve week, ik speel vier goede wedstrijden en ik neem veel punten mee."
Griekspoor gaat door zijn halve finaleplaats een flink sprongetje maken op de wereldranglijst. Door de punten van het ABN Amro Open stijgt de 26-jarige tennisser naar de veertigste plaats op de ATP-ranking. Daarmee is hij nog steeds niet de hoogstgeplaatste Nederlander. Botic van de Zandschulp staat zes plekken hoger op plaats 34.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie