Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Kunnen Van de Zandschulp en Griekspoor voor Nederlands succes zorgen in Rotterdam?

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 13/02/2023 om 12:13 GMT+1

Het grootste tennistoernooi van Nederland start vandaag. In Ahoy komt de wereldtop bijeens voor het ABN AMRO World Tennis Tournament. Ook dit jaar zijn er weer Nederlanders in het enkelspel. Zo plaatste Botic van de Zandschulp zich vanwege zijn ranking automatisch, en kregen Tallon Griekspoor, Gijs Brouwer en Tim van Rijthoven een wildcard van de organisatie.

Félix Auger-Aliassime à Rotterdam en 2022

Foto: Getty Images

Van de drie zou je Griekspoor toch de meeste kans geven om ver in het toernooi te komen. De geboren Haarlemmer is dit jaar uitstekend in vorm, won op de Australian Open nog van Botic van de Zandschulp en pakte aan het begin van 2023 zijn eerste ATP-titel in Pune.
Van Gijs Brouwer horen we na zijn succesvolle US Open van vorig jaar weinig. De Nederlander begeeft zich voornamelijk op het Challenger-circuit, waar hij weinig goede resultaten boekt. Hij won dit jaar pas slechts een partij, een schil contrast met hoe Brouwer in september Adrian Mannarino in New York van de baan speelde.
Tim van Rijthoven liet vorige week tijdens de Davis Cup voor het eerst in lange tijd weer eens zien waarom hij iedereen zo enthousiast over hem is. De Roosendaler won in Groningen van de Slowaak Alex Molcan en sleepte daardoor een belangrijk punt binnen voor het Nederlandse team.
Van de drie Nederlanders heeft Griekspoor op papier de beste loting. Hij komt in de eerste ronde uit tegen de Zweedse qualifier Mikael Ymer, de nummer 71 van de wereld. Brouwer kruist de degens met de Zwitser Marc-Andrea Huesler (47), Van de Zandschulp treft Borna Coric en van Rijthoven gaat aantreden tegen het Amerikaanse servicekanon Maxime Cressy. (40)
picture

AusOpen | Bekijk in samenvatting hoe Griekspoor in drie sets wint van Van de Zandschulp

Wereldtoppers

Naast de drie Nederlanders is er een heel blik aan wereldtoppers opengetrokken dit jaar. Zo zijn onder mee Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Daniil Medvedev, Holger Rune en titelverdediger Felix Auger-Aliassime afgereisd naar de havenstad.
Auger-Aliassime pakte vorig jaar de titel ten koste van Steanos Tsitsipas in de finale. Het was bovendien eerste ATP-titel voor de jonge Canadees, wiens teller inmiddels op vier staat.
Toch lijkt Australian Open-finalist Stefanos Tsitsipas de te kloppen man. Buiten het feit dat Tsitsipas in de finale in Melbourne niet opgewassen was tegen het geweld van Novak Djokovic, is hij op dit moment wel een stap verder dan de rest.
Buiten die toppers zijn er eigenlijk wel tien, en misschien wel vijftien namen die het toernooi op hun naam kunnen schrijven. Jannik Sinner is er daar een van bijvoorbeeld. De Italiaan wordt samen met Carlos Alcaraz gezien als een van de grootste talenten op dit moment, maar start in Rotterdam als ongeplaatste speler. Het laat zien hoe breed het deelnemersveld deze week is in Rotterdam.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie