Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | Imponerende Griekspoor verslaat landgenoot Brouwer en mag dromen van finale ABN Amro Open

Menno Waebeke

Geupdate 18/02/2023 om 11:32 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft zich voor de eerste keer in zijn loopbaan geplaats voor de halve finales van het ABN Amro Open. In Rotterdam was de Nederlander met 6-4 en 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Gijs Brouwer. Griekspoor neemt het zaterdag in de halve finales op tegen de Italiaan Jannik Sinner.

Tallon Griekspoor blijft ook in Rotterdam verrassen.

Foto: Getty Images

De 26-jarige Griekspoor nam het in de kwartfinales op tegen Gijs Brouwer, die een ronde eerder zijn tegenstander Holger Rune zag opgeven met een polsblessure. Brouwer had het lastig in de eerste set en een break was genoeg voor Griekspoor om op voorsprong te komen.
In de tweede set ging de partij tussen de twee Nederlanders gelijk op, maar opnieuw was het Griekspoor die met slechts één break de tweede set en dus de wedstrijd naar zijn hand zette. De huidige nummer 61 van de wereld speelt in de halve finale op zaterdag tegen Jannik Sinner, die eerder met 6-1 en 6-3 te sterk was voor Stan Wawrinka.
picture

AusOpen | Griekspoor sterkste in Nederlands onderonsje met Van de Zandschulp

Niets te verliezen

Na afloop van zijn overwinning sprak Griekspoor uit alle geloof te hebben in een finaleplek. "Ik moet dan wel beter spelen dan vandaag. Ik moet het niveau aantikken dat ik deze week tegen Alexander Zverev heb laten zien. Sinner is een van de beste spelers van de wereld, ik heb niets te verliezen", vertelde hij aan Ziggo Sport.
"Ik ben het best in een vol Ahoy. Hopelijk kan ik het in de halve finale laten zien, Sinner zal meer druk ervaren dan ik. Het publiek is op mijn hand, hopelijk kunnen de Nederlandse fans het hem een beetje lastig maken."
Als Griekspoor de finale weet te bereiken, treedt hij daarmee in de voetsporen van Raemon Sluiter. De oud-tennisser was in 2003 de laatste Nederlander die de finale op het ABN Amro Open wist te bereiken. De laatste Nederlandse winnaar is Jan Siemerink, hij versloeg in 1998 de Zweed Thomas Johansson in twee sets.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie