Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Kijk live op Eurosport naar finale mannen tussen Jannik Sinner en Daniil Medvedev

Kevin van Nunen

Geupdate 27/01/2024 om 17:52 GMT+1

De finale van de Australian Open 2024 kent misschien niet het gedroomde affiche, maar dat kan in de toekomst zomaar veranderen. Het is namelijk niet Novak Djokovic vs Carlos Alcaraz, maar Jannik Sinner tegen Daniil Medvedev. Zien we hier een wisseling van de wacht? Sinner versloeg Djokovic – alweer – en gaat op voor zijn eerste Grand Slam-titel. Kijk live tennis op Eurosport of discovery+.

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

Voorlopig geen 25e Grand Slam-titel voor Djokovic en ook Alcaraz blijft steken op twee. In plaats daarvan krijgt Sinner de kans om zijn eerste major te winnen. Dat lijkt inmiddels iets dat niet kan uitblijven, maar ga er maar eens aanstaan. Je moet het nog wel eventjes doen.
Sinner treedt de finale als favoriet tegemoet. Aangemoedigd door de Carota Boys rolt hij soepeltjes door het toernooi. Zelfs Djokovic kon geen enkele vuist maken. In vier setjes zette Sinner de in Melbourne onverslaanbaar geachte Serviër aan de kant. Sineer trakteerde op een historische nederlaag.
Voor Medvedev wordt de finale van de Australian Open verre van zijn eerste Grand Slam-finale. Hij won de US Open in 2021 en meldt zich al voor de derde keer in de Rod Laver Arena op de finaledag. De Rus moest een stuk dieper gaan dan Sinner. Wat heet! Medvedev is met recht de marathonman van het toernooi.
picture

Australian Open | Medvedev demonstreert return - "Ben in de loop der jaren meer achteruit gegaan"

Medvedev marathonman

Het is niet zomaar dat Medvedev telkens grapt over gebrek aan slaap, want hij speelde vijfsetters vs Emil Ruusuvuori, Hubert Hurkacz en Alexander Zverev. In de halve finale kwam Medvedev zelfs terug van een 0-2 achterstand in sets. Zverev merkte op dat hij de betere tennisser was, maar over de mindere conditie beschikte. Die kan Medvedev in zijn zak steken!
Wat dit allemaal waard blijkt, zien we zondag vanaf 09:30 uur als het eerst punt tussen Sinner en Medvedev wordt betwist. Natuurlijk kijk je ook de finale bij de mannen live op Eurosport. Of stream reclamevrij via discovery+. Rond 09:30 uur staat een halfuurtje voorbeschouwing gepland en daarna schakelen we over naar het stemgeluid van Kristie Boogert, die het commentaar verzorgt.
picture

Australian Open | Heerlijk punt Zverev na bizarre rally van 51 slagen tegen Medvedev

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie