Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Soms heb je een beetje geluk nodig” – Medvedev na opnieuw slopende vijfsetter

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 26/01/2024 om 19:12 GMT+1

Daniil Medvedev wist voor de tweede keer deze Australian Open na een 2-0 achterstand in sets toch nog de overwinning in de wacht te slepen. Na Emil Ruusuvuori in de tweede ronde was dit keer in de halve finale Alexander Zverev het slachtoffer. In het interview op de baan met Jim Courier vertelt de Rus dat hij trots is op zichzelf dat hij opnieuw vanuit geslagen positie is teruggekomen.

Australian Open | “Soms heb je een beetje geluk nodig” – Medvedev na opnieuw slopende vijfsetter

“Ik voelde me toen ik twee sets achterstond een beetje verloren”, vertelt Medvedev, die door de zege op Zverev voor de derde keer in de finale staat in Melbourne. “Maar ik heb toen tegen mezelf gezegd: als ik verlies, dan is dat maar zo. Ik was sowieso trots geweest op mezelf voor de vechtlust die toonde. Maar ik heb toch nog weten te winnen”, lacht de Rus.
Medvedev en Zverev speelde tijdens de partij veel slopende rally’s. Na een tijdje begon dit er toch in te hakken bij de Rus. “Ik kon die lange slagenwisselingen uit de eerste set niet volhouden, dus ik ben daarna agressiever gaan spelen. En dit heeft uiteindelijk goed uitgepakt. Ik had misschien een beetje geluk in de tiebreak in de vierde set, maar dat is tennis. Soms heb je een beetje geluk nodig.”
En naast geluk ook uithoudingsvermogen. Medvedev speelde tegen Zverev alweer zijn derde vijfsetter van het toernooi. Niet eerder moest hij zo diep gaan op een toernooi, vertelt de Rus. “Ik ben er eigenlijk wel blij mee, want mijn balans in vijfsetters is gestegen. Maar mentaal en fysiek zijn vijfsetters zwaar. Ik denk wel dat ik de afgelopen periode mentaal sterker ben geworden."
picture

Australian Open | Heerlijk punt Zverev na bizarre rally van 51 slagen tegen Medvedev

Sinner

In de finale in Melbourne treft Medvedev nummer vier van de wereld Jannik Sinner. De Italiaan maakte grote indruk door tienvoudig Australian Open-winnaar Novak Djokovic uit te schakelen. Ook Medvedev is onder de indruk van de prestaties van zijn 22-jarige opponent.
“Wat Jannik heeft gepresteerd tegen Novak, die nog nooit een halve finale hier had verloren, is erg indrukwekkend. Ik moet nu goed herstellen voor de finale en weer 100 procent zijn op zondag. Ik hoop dat we de toeschouwers een mooi schouwspel kunnen voorschotelen.”
picture

Australian Open | Medvedev naar derde finale in Melbourne na wonderlijke comeback tegen Zverev

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg jij ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie