Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Rafael Nadal doet Cachin zijn shirt cadeau - afscheidstournee krijgt verder vorm

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 30/04/2024 om 13:36 GMT+2

Rafael Nadal is tijdens het Masters-toernooi in Madrid bezig aan een zeer aardige reeks. De Spanjaard won voor eigen publiek al drie partijen en overwinningen op Alex de Minaur en Pedro Cachin zijn zeker niet slecht te noemen. Ook bleek dat Cachin nog altijd vol bewondering is voor Nadal. Hij vroeg na het matchpoint om een shirt en Nadal ging in op het verzoek.

Madrid | Rafael Nadal doet Cachin zijn shirt cadeau - afscheidstournee krijgt verder vorm

Shirtje ruilen is iets wat je meer associeert met voetbal dan tennis, maar dat maakte Cachin niets uit. Terwijl hij Nadal aan het net feliciteerde met zijn overwinning, had hij nog één vraag. Kon er wellicht een shirtje vanaf?
“Jij hebt mijn droom waargemaakt, dank je wel daarvoor. Ontzettend bedankt. Mag ik misschien een shirt of een handdoek”, luidde de tekst die Cachin sprak. “Faltará más”, antwoordde Nadal, wat zoveel betekent als: natuurlijk kan dat.
picture

Tennis | “Ik hoop dat mijn zoon later een herinnering heeft aan mijn tenniscarrière” - Rafael Nadal

Deelname Nadal aan Roland Garros nog onzeker

Direct nadat hij zijn overwinning vierde met het aanwezige publiek – dat ook zomaar getuige had kunnen zijn van een laatst optreden – viste Nadal één van zijn shirtjes op en liep hij naar Cachin om het te overhandigen. De Argentijn was duidelijk geraakt door het gebaar en bedankte Nadal eens te meer.
Na de zwaarste (6-1 6-7(5) 6-3) van drie overwinningen op rij zit Nadal op het Masters-toernooi van Madrid ‘pas’ bij de laatste zestien. Daarin neemt de 37-jarige het op tegen Jiri Lehecka. De vraag is of de nog niet al te fitte Nadal, zoals hij zichzelf omschrijft, in staat is om het vol te houden.
Het is nog niet bekend of Nadal het ziet zitten om eind mei zijn koninkrijk Roland Garros te betreden.
picture

Tennis | Alcaraz wint 'Netflix Slam' tegen Nadal na spannende wedstrijd in Las Vegas

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg ook ons kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie