Eurosport

Australian Open 2020 | Ins & Outs Halve finale Halep - Muguruza

Australian Open 2020 | Ins & Outs Halve finale Halep - Muguruza
By Eurosport

The 30/01/2020 at 09:39Bijgewerkt The 30/01/2020 at 12:44

De verwachtingen waren hooggespannen voor de halve finale tussen Simona Halep en Garbine Muguruza en de twee wereldtoppers stelden niet teleur. Het duo trotseerde de extreme hitte en speelde een fascinerende wedstrijd in Rod Laver Arena. Muguruza kwam als winnares uit de bus: 7-6(8) 7-5.

  Op basis van hun eerdere optredens dit toernooi werd een partij van hoog niveau verwacht. Bovendien ging het om een wedstrijd tussen twee voormalig nummers één van de wereld en ex-kampioenen op Roland Garros en Wimbledon. Er stond van alles op het spel, waaronder het bijzondere recht om te gaan strijden voor een derde verschillende Grand Slamtitel. Terwijl Halep al eens de finale bereikte in Melbourne (2018), zal Muguruza een primeur beleven op zaterdag en schaart ze zich zodoende bij een elitegezelschap:

  De eerste set tussen Halep en Muguruza was een ware achtbaan vol plotwendingen:

  Gezien haar goede uitgangspositie in de eerste set was de frustratie bij Halep na het verliezen ervan begrijpelijk:

  Door matige prestaties de afgelopen twee seizoenen is de ranking van Muguruza zo laag (32) dat ze ongeplaatst is op de Australian Open. Het cijfer achter haar naam neemt natuurlijk niet weg dat ze twee majors heeft gewonnen en de nummer één van de wereld is geweest. Bovendien brak Muguruza vorig jaar met coach Samuel Sumyk en nam ze landgenote Conchita Martinez in de arm. De ex-topper stond Muguruza ook bij toen ze de titel won op Wimbledon in 2017. Onder haar hoede lijkt het aanvallende spel en de vechtersmentaliteit van de 26-jarige speelster te functioneren als vanouds. In de tweede set kon Muguruza het beste in zichzelf naar boven halen vanaf het moment dat ze een break achter kwam te staan en maakte ze een knappe eindsprint richting de finish. Wat Muguruza als ongeplaatste speelster presteert is zeldzaam:

  Kenin, de tegenstandster in de finale, is weliswaar een bekende van Muguruza, maar van een uitgebreid gezamenlijk verleden is geen sprake. Als het om ervaring op het allerhoogste niveau gaat, heeft de Spaanse wel een duidelijk voordeel:

  Kijk de ontknoping van de Australian Open met Eurosport en de Eurosport Player!