Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Bertens ondanks slordigheden naar derde ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 23/01/2020 om 14:57 GMT+1

Kiki Bertens staat voor de tweede keer in haar loopbaan in de derde ronde van de Australian Open. Bertens won haar tweede partij in twee sets van Arina Rodionova.

Kiki Bertens

Foto: Getty Images

Ondanks een snelle break tegen leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kiki Bertens in de eerste set. Na snel terug te breaken pakte Bertens de leiding en won ze op een gegeven moment zelfs dertien punten op rij. Rodionova kwam, ondanks redelijk wat onnodige fouten van Bertens, amper meer in het stuk voor en zag de set met 6-3 naar de Nederlandse gaan.
picture

Bertens: 'Ik denk dat we nu alles wel gehad hebben'

In de tweede set leek Rodionova al klaar te zijn. Bertens won de eerste tien punten van de set en kwam op een 2-0 voorsprong. Toen begon Rodionova de fouten van Bertens meer af te straffen. Bertens liet de nummer 163 van de ranglijst weer in de wedstrijd komen en moest alle zeilen bijzetten om de set nog naar haar toe te trekken. Bertens won de tweede set uiteindelijk met 7-5.
In de volgende ronde treft Kiki Bertens de 26-jarige Zarina Diyas. Diyas staat voor de derde keer in haar carrière in de derde ronde van de Australian Open en rekende eerdere af met Anisimova en Blinkova.
picture

Australian Open | Hoogtepunten Bertens - Rodionova

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie