Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Griekspoor blijft maar winnen en bindt ook Van de Zandschulp aan zegekar

Kevin van Nunen

Geupdate 18/01/2023 om 16:28 GMT+1

Tallon Griekspoor heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde in Melbourne. De Haarlemmer won in straight sets van landgenoot Botic van de Zandschulp (6-4, 6-4, 6-4), die de gehele wedstrijd achter de feiten aan liep. Door de zege mag Griekspoor het in de derde ronde opnemen tegen niemand minder dan Stefanos Tsitsipas, de nummer drie van de wereld.

AusOpen | Griekspoor sterkste in Nederlands onderonsje met Van de Zandschulp

De ontketende Griekspoor blijft dus maar winnen. De ATP-toernooiwinst in Pune volgt hij nu dus op met een plek in de derde ronde van de Australian Open, waarin Tsitsipas wacht. Griekspoor speelde met dezelfde overtuiging als hij het hele jaar doet. Zijn eerste service liep ijzersterk en met zijn verwoestende forehand kon hij veel punten binnenslepen.
Door het hoge servicepercentage van Griekspoor stond Van de Zandschulp telkens onder druk in zijn eigen servicegames. Op zich serveerde de hoogst geplaatste Nederlander (32) geen eens zo slecht, maar op het moment dat er breakkansen kwamen in de opslagbeurt van Van de Zandschulp was het Griekspoor die toesloeg. Hij verzilverde liefst vier van de vijf breakkansen.
picture

AusOpen | Griekspoor kijkt na winst op Van de Zandschulp uit naar Tsitsipas - “Dit voelt goed"

Griekspoor de betere

Even leek Van de Zandschulp aan een comeback te beginnen toen hij in de tweede game van de derde set Griekspoor brak, maar de nummer 32 van de plaatsingslijst werd in diens volgende servicegame direct weer teruggebroken.
Dat tekende wel het verhaal van deze wedstrijd voor Van de Zandschulp. Griekspoor was de betere op de belangrijke momenten en is op dit moment simpelweg beter in vorm dan de geboren Veenendaler.
picture

AusOpen | Tsitsipas is de volgende tegenstander van Griekspoor of Van de Zandschulp

Van de Zandschulp zakt

Door de nederlaag van Van de Zandschulp zal hij een aantal plekken gaan zakken op de wereldranglijst. Vorig jaar haalde de Nederlander de derde ronde in Melbourne. Toen was Daniil Medvedev het eindstation voor Van de Zandschulp.
Griekspoor zat na de toernooiwinst in Pune al in de stijgende lijn en gaat ook na de Australian Open verder omhoog klimmen op de rankings. Vorig jaar vond Griekspoor zijn Waterloo in de tweede ronde, dus hij pakt minimaal 45 extra ATP-punten ten opzichte van vorig jaar.
picture

AusOpen | Griekspoor en Van de Zandschulp dragen identieke outfit tijdens oranje onderonsje

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie