Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Imponerende Rybakina verslaat Azarenka en is eerste finalist in Melbourne

Menno Waebeke

Geupdate 26/01/2023 om 12:15 GMT+1

Elena Rybakina heeft zich met een knappe overwinning op Victoria Azarenka geplaatst voor haar eerste finale ooit op de Australian Open. De Kazachse was met 7-5, 6-3 te sterk voor de voormalig nummer een van de wereld. Rybakina neemt het zaterdag in die finale op tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Magda Linette en Aryna Sabalenka.

AusOpen | Imponerende Rybakina verslaat Azarenka en is eerste finalist in Melbourne

Rybakina begon met veel zelfvertrouwen aan de halve finale in Melbourne, nadat ze eerder in het toernooi topfavoriet Iga Swiatek met 2-0 naar Polen had gestuurd, maar tegen de ervaren Azarenka had de Kazachse het lastig in de eerste set. De eerste break van de wedstrijd was dan ook voor de 33-jarige Belarussische.
Lang de tijd om van die voorsprong in games te kunnen genieten kreeg Azarenka echter niet, want ze werd direct teruggebroken door Rybakina. Nadat beide vrouwen vervolgens allebei nog eens de eigen service inleverden, moest een tiebreak gaan beslissen wie de eerste set op haar naam kreeg.
In die tiebreak werd het hoge niveau van de eerste set allesbehalve doorgetrokken. Van de elf gespeelde punten, slaagden de beide spelers er slechts drie keer in om het punt binnen te halen op eigen service. Uiteindelijk was het toch Rybakina die het foutenfestival in de tiebreak met 7-4 naar haar hand zette.
picture

AusOpen | Rybakina pakt de eerste set in de tiebreak

Rybakina krijgt vleugels

De moeizame winst in de eerste set leek Rybakina vleugels te geven, want in de tweede set kwam ze al snel op een 3-1 voorsprong door Azarenka onder andere met een lovegame te breaken. Nadat huidige nummer 24 van de wereld bij een 4-2-achterstand opnieuw haar service verloor, leek de weg naar de finale open voor Rybakina.
De regerend titelverdediger van Wimbledon liet Azarenka nog terugkomen tot 5-3, maar daarna was een tweede matchpoint genoeg om de overwinning in het slot te gooien. Het is de eerste finaleplaats voor Rybakina in Melbourne. Haar beste prestatie op de Australian Open was vooralsnog een derde ronde in 2020.
picture

AusOpen | Bekijk in samenvatting hoe Rybakina in halve finale Azarenka verslaat

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie