Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Elena Rybakina verliest langste match tiebreak ooit - Blinkova maakt het af

Kevin van Nunen

Geupdate 18/01/2024 om 15:25 GMT+1

Elena Rybakina is op wel heel bijzondere wijze uitgeschakeld tijdens de tweede ronde van de Australian Open. De speelster uit Kazachstan, vorig jaar nog finaliste, verloor na de langste match tiebreak ooit gespeeld van Anna Blinkova. Na 42 gespeelde punten was er eindelijk sprake van twee verschil: 22-20.

Australian Open | Elena Rybakina verliest langste match tiebreak ooit - Blinkova maakt het af

De match tiebreak om ein-de-lijk een winnares aan te wijzen, duurde maar liefst 31 minuten. Uiteraard gingen de matchpoints over en weer, terwijl Blinkova voor de start van de tiebreak ook al diverse keren slechts één punt was verwijderd van winst.
Iedere keer ging het mis. Of werkte Rybakina alweer een matchpoint weg. Daarbij nam de winnares van Wimbledon 2022 soms bijzonder veel risico. Bijvoorbeeld door een ace te slaan via een keiharde tweede service.
picture

Australian Open | 42 punten, 31 minuten - langste match tiebreak ooit tussen Rybakina en Blinkova

Matchpoint benutten blijkt onmogelijke opgave

Hoe langer het duurde, hoe meer het genieten werd van de worsteling van beide speelsters. Zelfs de umpire leek er op zijn stoel de grootste schik in te hebben terwijl de punten voorbij vlogen. Het ene moment stond Blinkova op het punt van winnen, het andere moment leek Rybakina aan het langste eind te trekken.
Rybakina deelde zo nu en dan rake klappen uit, maar dan liep Blinkova van hoek naar hoek om de meubelen te redden en op de allerbelangrijkste punten alsnog het punt af te snoepen. De Russische werd beloond voor al die moeite toen ze op 21-20 eindelijk het verlossende, in dit geval 22ste punt, wist te maken.
Zowel qua score als tijdsduur van de match tiebreak speelden Blinkova en Rybakina een vorig record uit de boeken. Lesia Tsurenko en Ana Bogdan hadden in de derde ronde van Wimbledon 2023 38 punten, verspreid over 28 minuten nodig, om een winnares aan te wijzen. Tsurenko bleek toen zelfs te uitgeput om te juichen nadat de overwinning eenmaal binnen was.
picture

Wimbledon | Tsurenko is te uitgeput om te juichen - verslaat Bogdan na match-tiebreak met 20-18

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie