Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Danielle Collins schrijft prachtig sprookje met toernooiwinst ten koste van Rybakina

DoorSNTV

Gepubliceerd 31/03/2024 om 10:36 GMT+2

Danielle Collins is de even verrassende als terechte winnares geworden van het Masters-toernooi in Miami. De Amerikaanse boekte in de finale een emotionele overwinning op Elena Rybakina, die als favoriete aan de eindstrijd begon. Met 7-5 6-3 viel het echter in twee sets de kant op van Collins, tot groot genoegen van het enthousiaste Amerikaanse publiek.

Miami | Danielle Collins schrijft prachtig sprookje met toernooiwinst ten koste van Rybakina

Collins beleefde twee droomweken in Miami, waar ze de grootste zege uit haar carrière boekte. Een carrière die later dit jaar ten einde komt, want ze heeft besloten om ermee te stoppen. Dat is vroeg, reeds op haar dertigste, maar dit heeft een reden.
Collins kampt met endometriose, waar ze aan is geopereerd, en reuma, wat haar zeer veel problemen bezorgt tijdens het tennissen. Soms lukt tennissen zelfs niet eens. Vandaar dat ze heeft besloten om ermee te stoppen, maar niet na het winnen van een Masters-toernooi, zo blijkt nu.
De ene na de andere wedstrijd in Miami werd door de ongeplaatste Collins – ze is de nummer 53 van de wereld – in twee sets gewonnen en toen ze in de finale met Rybakina op een echte topper stuitte, was dat niet anders. Vrijwel iedereen gunde Collins haar triomf, vanwege het verhaal dat erachter schuilgaat.
picture

Miami | Bijzondere uitschakeling Iga Swiatek - fraaie reeks ten einde na 10 kwartfinales op rij

Stoppen weloverwogen besluit

Als gevolg van deze fantastische run kreeg Collins de vraag of ze overweegt haar loopbaan te verlengen, maar ze liet weten dat het een weloverwogen besluit is waar ze niet op terugkomt. Eind dit jaar zwaait ze af. De reactie op matchpoint zei wellicht genoeg, want het moest van ver en diep komen bij de Amerikaanse.
Ook opvallend was dat Rybakina de nodige emotie toonde. De Kazachse staat te boek als onderkoeld en reageerde zelfs amper na haar benutte matchpoint op Wimbledon, maar barstte nu bijna in tranen uit terwijl ze op haar bankje zat te wachten op de prijsuitreiking.
picture

Indian Wells | Iga Swiatek wint 'vijfde Grand Slam' voor tweede keer - te sterk voor Sakkari

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie