Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Liveblog en speelschema dag 4 - Geblesseerde Djokovic wint, Murray verslaat Kokkinakis na 5 uur en 45 minuten

Kevin van Nunen

Geupdate 19/01/2023 om 19:47 GMT+1

Na het onderonsje tussen Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp en de blessure van Rafael Nadal moet de favoriet van het andere deel van het schema het zien waar te maken op de Australian Open. Novak Djokovic komt in actie op dag vier, net als Casper Ruud en Ons Jabeur, terwijl we veel verwachten van Thanasi Kokkinakis versus Andy Murray. Volg ons liveblog!

Novak Djokovic asks for fan to 'get out of stadium' at Australian Open

Foto: Eurosport

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Samenvatting Murray - Kokkinakis

Het duurde 5 uur en 45 minuten, maar ook de samenvatting van Murray - Kokkinakis is absoluut de moeite waard. Beleef een episch tennisgevecht in drie minuten en besef hoe zwaar de spelers het hadden op de baan. Het laatste punt werd middenin de nacht gespeeld.
picture

AusOpen | Bekijk samenvatting van epische, langste partij in loopbaan Murray

Vannacht Griekspoor tegen Tsitsipas

De dag zit erop in Melbourne, maar de volgende wedstrijden beginnen alweer snel. Tallon Griekspoor speelt om 03.00 uur tegen de nummer vier de wereld Stefanos Tsitsipas.
picture

AusOpen | Wilander blikt vooruit op Tsitsipas tegen Griekspoor

Murray wint episch gevecht

Het is Andy Murray die op zijn eerste matchpoint toeslaat na een wedstrijd van vijf uur en 45 minuten.

Murray slaat toe

Het zevende breakpoint in de vijfde set is eindelijk raak. Murray gaat serveren voor de winst.

5-5 in de beslissende set

Kokkinakis zet Murray een beetje onder druk in een game die de Schot moet winnen, maar het is Murray die hem pakt. Na meer dan 5,5 uur tennis is het 5-5 en zijn de mannen bezig aan de op één na langste wedstrijd ooit op de Australian Open.

Murray laat kansen liggen

In de altijd cruciale zevende game weet Murray naar 0-40 uit te lopen, maar Kokkinakis werkt ze allemaal op spectaculaire wijze weg. Daarna is er nog een kans voor Murray, maar Kokkinakis overleeft, tot grote frustratie van Murray.

3-3 in de vijfde set

Tot nu toe zijn er nog geen breakpoints geweest in de laatste set. Er is inmiddels meer dan vijf uur gespeeld en nog altijd geven Murray en Kokkinakis elkaar geen duimbreed toe.

Murray trekt de stand gelijk

Wat een vechtlust toont Andy Murray. Hij plaatst een break in de zesde game en maakt daarna geen fouten. Kokkinakis krijgt in de laatste game nog twee breakpoints, maar Murray blijft koel. Het staat na meer dan 4,5 uur tennis 2-2 in sets. Wie heeft er nog het meeste energie over voor de beslissende vijfde set?

Vier uur tennis

De partij tussen Murray en Kokkinakis is 4 uur en een beetje onderweg. We zijn aanbeland op 2-1 in de vierde set... Er waren wat breakkansen over en weer, maar die zijn nog niet benut. Er bestaat een kans dat dit nog wel eventjes gaat duren, terwijl het al 02:30 uur is in de Australische nacht.

Derde set naar Murray

We gaan nog even door! En wie weet wat voor vervolg deze meeslepende wedstrijd nog krijgt. Kokkinakis slaat in de tiebreak een smash in de tramrails en daarmee de helft van zijn voorsprong. Het stond 5-5 en de vraag was: setpoint of matchpoint? Het werd een setpoint en daarna sloeg Murray nog toe ook. Het is al midden in de nacht in Melbourne en het einde is nog niet in zicht. Op naar set vier.

Jabeur verliest in tweede ronde

Er viel voor Minister of Happiness Ons Jabeur weinig te lachen in de tweede ronde. De verwachtingen waren hooggespannen, maar die kon de Tunesische niet waarmaken. Jabeur was flink ingepakt en leek fysiek niet helemaal in orde. Hoe dan ook verloor ze in drie sets van Marketa Vondrousova, waarmee deze major voor haar teleurstellend vroeg eindigt.

Murray maakt wereldpunt!

Wow, wat een wereldpunt! Kokkinakis kreeg de kans om op 3-0 te komen, maar laat zich afleiden en krijgt een waarschuwing van de umpire. Daarna wordt het breakpoint en gebeurt dit. Wat een rally, weergaloos! Murray zucht en kreun, maar haalt alles. En breakt terug!
picture

AusOpen | Murray redt werkelijk iedere bal van Kokkinakis en maakt wereldpunt

Kokkinakis op 2-0

Andy Murray heeft het knap lastig met Thanasi Kokkinakis. De Australiër wint de tiebreak en gaat met 2-0 aan de leiding.

Wil de echte Jabeur opstaan?

Ons Jabeur lijkt wel een totaal ander persoon in de tweede set. De Tunesische vindt uit het niets haar goede spel terug en staat met 4-1 voor tegen Vondrousova.

Kokkinakis op voorsprong

Thanasi Kokkinakis heeft de eerste set tegen Andy Murray naar zich toe getrokken. Kan de nummer 159 van de wereld doorstoten naar de derde ronde?

Zorgen om hamstring

picture

AusOpen | “Mijn hamstring is totaal niet in orde” - Djokovic worstelt met blessure

Jabeur worstelt

Net als in haar eerste partij lijkt Ons Jabeur niet okselfris te zijn. Ze verliest de eerste set kansloos met 6-1 van Markéta Vondroušová.

Djokovic wint met bagel in vijfde set

Novak Djokovic kende veel tegenslagen, maar wint wel in de tweede ronde van de Fransman Enzo Couacaud.
picture

AusOpen | Djokovic met hamstringklachten en dronken fan langs Couacaud in Melbourne

De Minaur wint

Australië heeft naast Popyrin nog een extra tennisser over om voor te juichen bij de mannen op de Australian Open. De Minaur verslaat Mannarino in vier sets en gaat door naar de derde ronde. Inmiddels is ook Kokkinakis begonnen aan zijn tweede ronde tegen Andy Murray.

Zinderend gevecht tussen De Minaur en Mannarino

Alex de Minaur en Adrian Mannarino maken er een waar spektakelstuk van in de tweede ronde in Melbourne. De Minaur gaat inmiddels met 6-7 (3), 6-4, 4-6 aan de leiding mede dankzij deze fantastische rally.

Djokovic heeft last van dronken fan

Bencic wint moeizaam

Nieuwe voorsprong

Djokovic schakelt bij

Djokovic lijkt zijn hamstringblessure van zich af te hebben gespeeld en staat weer wat beter te spelen. De Serviër staat inmiddels met 4-2 voor in de derde set.

Set Couacaud!

Enzo Couacaud wint de tiebreak met 7-5 en trekt de stand gelijk in de Rod Laver Arena.

Tiebreak

Djokovic lijkt niet meer vrijuit te kunnen spelen en daar maakt Couacaud goed gebruik van. De Fransman dwingt Djokovic richting een beslissende tiebreak in de tweede set.

Terug op de baan

Hij is terug! Djokovic lijkt extra ingetaped te zijn, maar staat gewoon weer op de baan en gaat op zoek naar de winst inde tweede set.

Behandeling Djokovic

De tweede set gaat in tegenstelling tot de eerste wel gelijk op. Couacaud weet steeds zijn eigen service te behouden en houdt Djokovic voorlopig op 5-4. Er zijn echter grotere zorgen bij de Serviër, want hij gaat even naar binnen voor een behandeling aan zijn hamstring.

Eerste set naar Djokovic

Topfavoriet Djokovic heeft weinig moeite in de eerste Couacaud. De Fransman lijkt geen last meer te ondervinden van zijn verstapte enkel, maar komt er simpelweg niet aan te pas tegen de nummer vier van de wereld (6-1).

Couacaud kan door

Couacaud is een tijdje behandeld aan zijn enkel door de arts en lijkt voorlopig verder te kunnen. De Fransman kijkt wel tegen een 3-1-achterstand aan.

Tegenstander Djokovic verstapt zich

Novak Djokovic is begonnen aan zijn partij tegen Enzo Couacaud, maar kan wel eens eerder klaar zijn dan gedacht. De Fransman lijkt zich lelijk te verstappen.

Geen problemen Rune

Holger Rune wint zijn tweede ronde met 7-5, 6-4 en 6-4 van de Amerikaan Maxime Cressy en kan zich alvast gaan voorbereiden op de volgende partij tegen de Fransman Ugo Humbert.

Rune op comfortabele voorsprong

Zorgen om Djokovic?

Popyrin doet het

Alexei Popyrin flikt het! De Australische thuisfavoriet verslaat de veel hoger geplaatste Taylor Fritz met fantastisch tennis.

Garcia klopt Fernandez

Fritz overleeft matchpoint tegen thuisfavoriet

Griekspoor tegen Tsitsipas in Rod Laver Arena

Goed nieuws voor Tallon Griekspoor. De Nederlander wilde graag in een stadion tennissen en krijgt zijn zin. Hij mag tegen Stefanos Tsitsipas aantreden in de Rod Laver Arena. Helaas voor ons Nederlanders begint de partij wel al om 03:00 uur 's nachts. Lees meer over Griekspoor -Tsitsipas.

Vogel poept op hoofd Zverev

Alexander Zverev had het geluk niet aan zijn zijde tijdens zijn tweede ronde op de Australian Open. De Duitser werd op het hoofd getroffen door vogelpoep. Geen fijn bericht voor de Duitser, maar wellicht brengt het verderop in de partij alsnog geluk.
picture

AusOpen | Geluk of pech? Vogel poept op hoofd van Alexander Zverev

Ruud vliegt eruit

Na het geblesseerd afhaken van Carlos Alcaraz en ook Rafael Nadal is de Australian Open opnieuw een kanshebber kwijtgeraakt. Casper Ruud hoopte in Melbourne zijn eerste major te winnen of anders op z'n minst dicht in de buurt te komen van de nummer één-positie, maar door zijn ambities moet een streep. De Noor verloor in de tweede ronde van lastige klant Jenson Brooksby, die fenomenaal goed speelde. In vier sets was het gedaan: 6-3 7-5 6-7(4) 6-2.

Achtergrond

Wordt het 22-22? Dat is vanaf nu de grote vraag in Melbourne. Djokovic is nog in de race, Nadal helaas al niet meer. De jaren beginnen te tellen voor de Spanjaard, voor de Serviër trouwens al evenzeer. Ook Djokovic heeft klachten, denk maar aan de problemen met zijn hamstring. Toch moet hij er alweer staan.
Djokovic moet zijn goede start van de Happy Slam tegen Enzo Couacaud een vervolg zien te geven. Djokovic speelt dinsdag op een mooie tijd: zijn partij start waarschijnlijk rond de klok van 09:00 uur. Daarna is het in de Rod Laver Arena de beurt aan Ons Jabeur om de avond af te sluiten.
Al kun je er ook voor kiezen om in te schakelen bij Kokkinakis tegen Murray. De Australische fans spelen – bij afwezigheid van Nick Kyrgios – vermoedelijk vol de kaart Kokkinakis, dus wie weet wordt het voor de Schot net zo’n meeslepende partij als in de eerste ronde tegen Matteo Berrettini.
picture

AusOpen | Murray heeft na slopende vijfsetter genoeg energie om eigen rommel op te ruimen

Speelschema en tijden dag 4 Australian Open

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Sabalenka (5) - Rogers
Brooksby - Ruud (2)
Fernandez - Garcia (4)
Couacaud - Djokovic (4) – niet voor 09:00 uur
Vondrousova - Jabeur (2)
Margaret Court Arena
Volynets - Kudermetova (9)
Kontaveit (16) - Linette
Mmoh - Zverev (12)
Liu - Bencic (12) - niet voor 09:00 uur
Murray - Kokkinakis
John Cain Arena
Townsend - Alexandrova (19)
Davis - Mertens (26)
Fritz (8) - Popyrin - niet voor 05:00 uur
Mannarino - De Minaur (22) - niet voor 09:00 uur
Kia Arena
Cornet/Stosur - Chan/Yang (11)
Rublev (5) - Ruusuvuori - niet voor 03:00 uur
Birrell - Fruhvirtova
Cressy - Rune (9)
1573 Arena
Koolhof/Skupski (1) - Bublik/Smith
Shelton - Jarry - niet voor 03:00 uur
Putintseva - Pliskova (30)
Dimitrov (27) - Djere
Court 3
Chardy - Evans (26)
Schwartzman (23) - Wolf
Vekic - Samsonova (18)
Parrizas Diaz - Potapova - niet voor 06:30 uur
Martincova/Vekic - Gauff/Pegula (2)
Court 5
Bouzkova/Osorio - Chang/Kulikov
Bhambri/Myneni - Mies/Peers (14)
Murray/Venus (11) - Reese/Rodriguez
Hach-Verdugo/Isner - Hijikata/Kubler
Bozovic/Cabrera - Kichenak/Zimmermann
Court 6
Cachin/Pella - Cash/Patten
Krejcikova/Siniakova (1) - Eikeri/Harrison
Kudla - Humbert
Gracheva - Stefanini - niet voor 06:30 uur
Court 7
Davidovich Fokina (30) - Paul
Schmiedlova - Giorgi
Zhang - Martic - niet voor 05:00 uur
Holt - Bautista Agut (24)
Court 8
Kato/Sutjiadi (16) - Christian/Kovinic
Mihalikova/Sasnovich - Han/Marozava
Begu (27) - Siegemund - niet voor 04:30 uur
Carreno Busta (14) - Bonzi
Court 12
Hozumi/Zidansek - Kalinina/Van Uytvanck
Golubev/Nedovyesov - Sweeny/Tu
Ramos-Vinolas/Zapata Miralles - McLachlan/Nishioka
Dolehide/Kalinskaya - Blinkova/Zhu
Cerundolo/Etcheverry - Lehecka/Moloan
Court 13
Mektic/Pavic (4) - Gonzalez/Molteni
Karatsev/Lajovic - Gonzalez/Roger-Vasselin (15)
Fourlis/Sharma - McNally/Stefani (15)
Ramanathan/Reyes-Varela - Tsitsipas/Tsitsipas
Uchijima/Wang - Gibson/Tjandramulia
Court 14
Kalashnikova/Parks - Paolini/Trevisan
Bondar/Minnen - Rosolska/Routliffe (14)
Harris/Klaasen - Martinez/Monteiro
Danilina/Mirza (8) - Galfi/Pera
Matos/Vega Hernandez (13) - Nys/Zielinski
Court 15
Cristian/Korpatsch - Golubic/Niculescu
Mahut/Puetz - Barrientos/Behar
Cabral/Sousa - Cacic/Qureshi
Kichenok/Ostapenko (5) - Pavlyuchenkova/Rybakina
Demoliner/Vavassori - Gille/Vliegen
Court 16
Babos/Mladenovic - Bolsova/Udvardy
Baez/Martinez - Granollers/Zeballos (8)
Haase/Middelkoop - Carballes Buena/Dellien
Giron/Lestienne - Ram/Salisbury (2)
Bronzetti/Cocciaretto - Chan/Guarachi
Court 17
Sabanov/Sabanov - Brkic/Escobar
Hule/Radionova - Krawczyk/Schuurs (6)
Gadecki/Hon - Bogdan/Maria
Collins/Watson - Kostyuk/Ruse
Altmaier/Varillas - Cabal/Farah (12)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie