Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

AusOpen | Liveblog en speelschema dag 6 - Rune trapt af, Djokovic wint op één been, sprookje Murray ten einde

Kevin van Nunen

Geupdate 21/01/2023 om 12:48 GMT+1

De Australian Open staat tijdens de eerste week bol van de verrassingen en we zijn onwijs benieuwd wat dag 6 alweer in petto heeft. Er komen met Novak Djokovic en Andy Murray twee grote namen in actie, op een fijn tijdstip, maar hoe fit zijn de oudgedienden? Ook Elise Mertens treedt aan in de derde ronde. Kijk live en volg ons liveblog!

Novak Djokovic | Open Australia 2023

Foto: Getty Images

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de Australian Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in Melbourne. Je vindt hier ook updates van de toppers. We garanderen niet dat we ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Bautista Agut maakt einde aan sprookje Murray

Na veertien lange en zware sets is de derde ronde het eindpunt geworden voor Andy Murray op de Australian Open. De strijdbare Schot deed het onmogelijke door zich terug te knokken tegen Matteo Berrettini en Thanasi Kokkinakis, maar de gelijk opgaande strijd met Roberto Bautista Agut kon hij niet in zijn voordeel kantelen.

Djokovic wint in drie zware sets!

Djokovic heeft Dimitrov in drie sets definitief aan de kant gezet. Winst in drie sets klinkt misschien simpel, maar simpel was het allesbehalve. Djokovic moest hard werken voor de punten, de games duurden lang en hij liep zelfs nog een beetje vertraging op in de slotfase van de derde set toen Dimitrov nog tegenstribbelde. De hamstring? Die hield het, voorlopig altans... Djokovic had het af en toe echt zwaar met de beperkingen van zijn lichaam. Maar hij is wel door. In ronde vier wacht loopwonder De Minaur!

Kan Murray nog terugkomen?

Andy Murray strompelt over de baan en leek verslagen nadat hij de derde set verloor. Na ieder punt komt hij met pijn en moeite overeind en beweegt zich langzaam maar zeker voort naar de baseline. Toch begon hij goed aan de vierde set. Hij kwam op een break voorsprong. In de derde game verloor hij deze break al weer. Bautista Agut verzilvert zijn tweede breakpoint.

Garcia rekent in drie sets af met Siegemund

Caroline Garcia heeft ze geplaats voor de vierde ronde op de Australian Open. Na een stroeve start: een kansloze eerste set, wist ze de wedstrijd toch naar zich toe te trekken. Siegemund staat 154 plaatsen onder de als vierde geplaatste Garcia op de wereldranglijst. Garcia speelt tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Ekaterina Alexandrova en Magda Linette.

Djokovic wint ook derde set

Djokovic laat er geen gras over groeien. Na een lastige eerste set maakt hij het helemaal goed in de tweede. Hij maakt een stuk minder en zet de Bulgaar constant onder druk in de rally.

Murray trekt stand gelijk

Er waren setpunten voor Bautista Agut, die ook een break voorsprong inleverde, maar na een spannende tiebreak is het raak voor Murray: hij trekt de stand gelijk naar 1-1 in sets. Het lijkt erop dat de Schot is warmgedraaid, want hij rent weer op iedere bal en werkt punt voor punt keihard. Dat is nodig ook, want het is echt een kwestie van binnenslepen. Maar dat is precies wat Murray doet!

Djokovic wint tiebreak!

Djokovic pakt de eerste set… en hoe! De Serviër leverde een break voorsprong in en moet af en toe een punt laten lopen vanwege zijn hamstring, maar in de tiebreak moest hij volle bak. Er waren setpoints over en weer, maar de Serviër doet het. Hij moet er diep voor gaan en de rally’s duren lang, maar Djokovic doet het! Hij valt op de grond na het maken van het beslissende punt. Daarna volgt echter een medische time-out…

Mertens verliest van Sabalenka

Het is over en uit voor Elise Mertens in Melbourne. De Belgische wint in de derde ronde slechts vijf games en moet haar meerdere erkennen in Aryna Sabalenka. Dat was ‘volgens plan’, want Mertens was als 26ste geplaatst, terwijl Sabalenka als nummer vijf in theorie in de kwartfinale wordt verwacht. Zij mag nu spelen om een plekje bij de laatste acht.
picture

AusOpen | Sabalenka gunt Mertens in derde ronde slechts vijf games

Murray verliest eerste set rap

Andy Murray moet even warmdraaien en soepel worden... Hij verliest de eerste set binnen de kortste keren, na 29 minuten, met 1-6. Zijn fans houden nog hoop.

Rune naar vierde ronde

9-0. Zo is de verhouding gewonnen/verloren sets voor Holger Rune na zijn eerste drie partijen. De Deen meldt zich in de vierde ronde tegenover Andrey Rublev en dat is best een pikant potje, want de Rus had laatst nog een goedbedoeld advies voor Rune in petto: gedraag je eens volwassen op de baan. Rune kan nogal eens een opgewonden standje zijn, maar hij maakt het voorlopig wel weer waar.
picture

Ausopen | Rune in drie sets door naar vierde ronde ondanks setpoint voor Humbert

Routiniers Murray en Bautista Agut van start

Murray (35) verschijnt op de baan en daar genieten de fans in Melbourne nu al van! Na twee zware vijfsetters mag de Schot het nu opnemen tegen Bautista Agut. Een lastige klant, maar ook de Spanjaard is met zijn 34 jaar niet de jongste. Wat zegt dit? Dat gaan we zien!

Dimitrov - Djokovic

Djokovic won al zijn 30 servicegames, Dimitrov won al zijn 28 servicegames, maar in de eerste game is het direct raak: Djokovic pakt een game af van Dimitrov en komt gelijk met 1-0 voor. Hij mag nu zelf gaan serveren, maar komt hij de partij door?

Achtergrond

Als vierde geplaatst genoot Djokovic niet de allerbeste bescherming in het schema – en dan bevond hij zich ook nog eens aan de zijde van Nick Kyrgios – maar één voor één haken zijn rivalen af. Nu al. We zijn nog niet eens klaar met de eerste week. Maar ook Djokovic kan niet te vroeg juichen. Hoe fit is hij?
Djokovic kampte tijdens zijn tweederondepartij met een blessure aan de hamstring, die behandeld en ingepakt moest worden. “Mijn hamstring is totaal niet in orde”, verklaarde de Serviër na het voltooien van zijn wedstrijd. Djokovic kan desnoods op één been tennissen, maar het houdt natuurlijk een keer op…
picture

AusOpen | Djokovic met hamstringklachten en dronken fan langs Couacaud in Melbourne

Murray

Ook rond Murray zijn vraagtekens. De Schot had maar liefst 5 uur en 45 minuten nodig om Thanasi Kokkinakis te verslaan, die een 2-0 voorsprong in sets nam, maar de wedstrijd niet afgemaakt kreeg. Murray (35) bleef daardoor in leven, maar stond al zo’n beetje tien uur op de baan. Valt dit vol te houden? Wellicht scheelt het dat hij met Roberto Bautista Agut een 34-jarige tegenstander treft.
Kunnen Djokovic en Murray het niet waarmaken, dan liggen er kansen voor de nieuwe generatie waarvan Holger Rune één van de uithangborden is. De Deen is ’s nachts al aan de beurt. Tot nu toe rolt hij vrij gemakkelijk door het toernooi, maar vanaf nu worden de partijen steeds zwaarder.
Bij de vrouwen zien we onder meer Bencic, Garcia en Elise Mertens in actie als de derde ronde wordt gespeeld.
picture

AusOpen | Murray redt werkelijk iedere bal van Kokkinakis en maakt wereldpunt

Speelschema en tijden dag 6 Australian Open

De eerste partijen op een baan starten om 01:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met Melbourne bedraagt overigens maar liefst 10 uur.
Rod Laver Arena
Gracheva - Pliskova (30)
Giorgi - Bencic (12)
Bonzi - De Minaur (22) - niet voor 04:30 uur
Dimitrov (27) - Djokovic (4)
Linette - Alexandrova (19)
Margaret Court Arena
Parrizas Diaz - Vekic
Rublev (5) - Evans (26)
Sabalenka (5) - Mertens (26)
Murray - Bautista Agut (24) - vanaf 09:00 uur
Hijikata/Kubler - Glasspool/Heliovaara (6)
John Cain Arena
Melichar-Martinez/Perez (9) - Kostyuk/Ruse
Umbert - Rune (9) - niet voor 03:00 uur
Goransson/Hüsler - Mies/Peers (14)
Popyrin - Shelton - niet voor 09:00 uur
Kia Arena
Pavlyuchenkova/Rybakina - Chan/Guarachi
Koolhof/Skupski (1) - Tsitsipas/Tsitsipas - niet voor 02:30 uur
Wolf - Mmoh - niet voor 04:30 uur
Siegemund - Garcia (4) - niet voor 09:00 uur
Cacic/Qureshi - Gonzalez/Roger-Vasselin (15)
1573 Arena
Dumbia/Reboul - Harris/Klaasen
Zhang (23) - Volynets - niet voor 03:00 uur
Fruhvirtova - Vondrousova
Gadecki/Polmans - Shibahara/Koolhof (4)
Krejcikova/Siniakova - Fruhvirtova/Riske-Amritjaj
Court 13
Demoliner/Vavassori - Granollers/Zeballos (8)
Uchijima/Wang - Gauff/Pegula (2) - niet voor 02:30 uur
Paul - Brooksby - niet voor 04:30 uur
Zhang/Haase - Parnaby/Harris
Stosuer/Ebden - Schuurs/Mektic (5)
Court 7
Potapova/Sizikova - Dolehide/Kalinskaya
Dodig/Krajicek (5) - ???
Mektic/Pavic (4) - Bolt/Saville
Kalashnikova/Parks - Liu/Santamaria
Fourlis/Saville - Mirza/Bopanna
Court 8
Gadecki/Hon - Krawczyk/Schuurs (6)
McLachlan/Nishikoa -Arevalo/Rojer (3)
Muhammad/Townsend (12) - Mihalikova/Sasnovich
Olmos/Arevalo (1) - Chan/Nys
Court 15
Kichenok/Zimmermann - Aoyama/Shibahara (10) - niet voor 02:30 uur
Lehecka/Molcan - Erler/Miedler
Danilina/Nedovyesov - Mladenovic/Cabal

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie