Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Andreeva onwijs trots op compliment Andy Murray - “Die tweet ga ik inlijsten!”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 19/01/2024 om 09:53 GMT+1

Mirra Andreeva is op de tennisbaan voor de duvel niet bang, maar zodra haar idool Andy Murray ter sprake komt, blijkt ze ‘gewoon’ weer een zestienjarig meisje. Dan wordt ze plots een beetje verlegen, al helemaal wanneer ter sprake komt dat Murray complimenten over heeft voor haar prestaties op de Australian Open.

Australian Open | Andreeva onwijs trots op compliment Andy Murray - “Die tweet ga ik inlijsten!”

De Russische meldde zich in de vierde ronde van de Happy Slam door in drie sets te winnen van Diane Parry. Niet alleen won Andreeva in drie sets, ze maakte indruk door zich helemaal terug in de partij te vechten. In de beslissende set stond ze 1-5 achter vooraleer een succesvolle comeback te lanceren.
Die comeback had een commentator van dienst niet meer verwacht van Andreeva. Er volgde zelfs een opmerking over het moeten werken aan mentale kracht, waarna de zestienjarige dus prompt de partij helemaal omdraaide.
picture

Australian Open | Fantastische comeback Mirra Andreeva - pakt door na winst op Jabeur

Mentale kracht

“Gebrek aan mentale kracht? Misschien is de achterliggende reden van deze comeback juist wel precies dat. Mentale kracht dus. Wellicht draaide Andreeva deze wedstrijd nog wel om juist omdat ze zo hard voor zichzelf is en beter verwacht, zeker als ze staat te verliezen. Ze is een winnaar.”
Tijdens de persconferentie na haar derde overwinning op rij – wat een evenaring betekent van het bereiken van de vierde ronde tijdens Wimbledon 2023 – werd Andreeva geconfronteerd met de complimenten van Murray.

Te verlegen

“Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat Murray naar mijn partij zou kijken, laat staan dat hij erover zou twitteren! Ik ga proberen om die tweet uit te printen en in te lijsten. Ik wil het bericht overal met me mee naartoe nemen en er iedere dag naar kijken. Ik had dit totaal niet verwacht.”
Andreeva vertelde eerder dat ze eigenlijk te verlegen is om Murray te ontmoeten, al hebben de twee elkaar wel eens gesproken. Zowel digitaal als face to face. “Ik heb Murray op Wimbledon ontmoet, maar ik ben te verlegen om met hem te praten. Als ik hem zie dan probeer ik de ruimte supersnel te verlaten om niet met hem te praten. Ik ben erg verlegen”, vertelde de nieuwe ster vorig jaar zomer.
picture

Roland Garros | “Ik speelde goed door het berichtje van Andy Murray” - Tienersensatie Mirra Andreeva

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie