Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Snap waarom spelers met vijftien Slams nog steeds huilen” – Sabalenka na zege

Friso Moison

Geupdate 29/01/2024 om 12:21 GMT+1

Aryna Sabalenka kon het bijna niet geloven toen ze afgelopen weekend voor het tweede jaar op rij met de Australian Open-trofee in haar handen stond. De 25-jarige nummer twee van de wereld vertelt na haar zege in de finale op de Chinese Qinweng Zheng dat ze nooit had durven dromen twee Grand Slams te winnen. “Ik begrijp nu waarom spelers met 15 Grand Slams nog steeds huilen als ze weer winnen."

Australian Open | Sabalenka overklast Zheng in finale en prolongeert titel in Melbourne

Het winnen van haar tweede titel op rij in Melbourne leek Sabalenka relatief makkelijk af te gaan. De Belarussische leverde het hele toernooi geen set in en deelde ondertussen ook nog even drie bagels uit. Ook in de finale was Sabalenka met haar dominante slagen veel te sterk voor de 21-jarige Zheng. Maar ondanks haar overmacht dit toernooi, zal het winnen van een Major nooit wennen, vertelt de kersvers kampioen.
“Ik dacht na mijn zege van vorig jaar dat ik me dit jaar wel vrijer zou voelen en wat meer kon relativeren, maar niks van dat. Ik voelde me tijdens de finale nog steeds hetzelfde als de eerste keer. Nog steeds wil je het heel graag. Je werkt er even hard voor en moet dat hoge niveau blijven halen. Ik zag spelers met vijftien Slams weleens huilen als ze weer gewonnen hadden dat ik dacht: ‘je hebt al zoveel gewonnen, waarom huil je nog steeds?’ Maar nu begrijp ik het.”
picture

Australian Open | Sabalenka reageert bij Schett - "Ongelofelijk dat ik hier twee keer win"

Acht Majors

“En ik ben nog lang niet op dat punt”, vervolgt Sabalenka, die nu twee Majors (in het enkelspel) in haar prijzenkast heeft. “Maar ik snap nu waarom spelers nog steeds zo emotioneel worden als ze weer gewonnen hebben. De druk en de verwachtingen blijven hetzelfde en de wens om te winnen ook. Het blijft als speler veel met je doen.”
Sabalenka gaat komend seizoen op jacht naar maar Slams. Eurosport-analist Mats Wilander verwacht dat de Belarussiche de komende jaren ‘zeven of acht’ Majors gaat winnen. “Het grote verschil tussen Sabalenka en haar concurrentes is met hoeveel ‘power’ ze speelt”, zegt voormalig nummer één van de wereld Wilander. Ze slaat de bal op het moment gewoon veel harder dan de andere speelsters. Ik verwacht dat dit zich gaat vertalen naar meer Slam-titels, ook op de andere ondergronden.”
picture

Australian Open | Sabalenka bedankt team, ouders en publiek in winnaarsspeech

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie