Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Caroline Wozniacki krijgt wildcard, naam Emma Raducanu niet op lijstje

Dave Kornuyt

Geupdate 06/12/2023 om 13:05 GMT+1

De organisatie van de Australian Open heeft zeven wildcards vrijgegeven voor de eerste Grand Slam van het jaar. De startplekken zijn voor voormalig nummer één van de wereld Caroline Woziacki en zes Australische talenten. De naam van Emma Raducanu schitterde door afwezigheid.

US Open | Caroline Wozniacki maakt na zware partij in derde set het verschil tegen Brady

De inmiddels 33-jarige Wozniacki won de Australian Open in 2018 en was in 2010 en 2011 71 weken lang de nummer één van de wereld. Door de wildcard die ze heeft gekregen, keert de Deense voor het eerst in vier jaar terug naar de Grand Slam in Australië.
“Ik heb zoveel mooie herinneringen aan Melbourne. Natuurlijk is mijn overwinning in 2018 het hoogtepunt van mijn carrière”, zei Wozniacki, die na het toernooi van 2020 stopte met tennissen, maar in de zomer van vorig jaar terugkeerde als prof.
“Ik ben heel dankbaar voor de wildcard en de kans om opnieuw deel te nemen aan de Australian Open in januari.” Naast Wozniacki krijgen Kimberly Birrell, Olivia Gadecki en Taylah Preston een wildcard bij de vrouwen. Bij de mannen ligt een startbewijs klaar voor James Duckworth, Marc Polmans en Adam Walton, alle zes talenten uit thuisland Australië.
picture

Australian Open 2018 | Wozniacki wint eerste Grand Slam na geweldige driesetter tegen Halep

RADUCANU

Er moeten nog steeds vier wildcards vergeven worden bij de vrouwen, maar één grote naam ontbrak toch op het lijstje met wildcards: Emma Raducanu. De jonge Brit speelde voor het laatst een wedstrijd in april en zakte daardoor af op de wereldranglijst.
In 2021 won de 21-jarige Radacanu nog de US Open, maar ze staat niet meer in de top 250 van de wereld en ook op de ‘speciale ranking’, die tennissers kunnen gebruiken als ze lang geblesseerd zijn om zo toch deel te nemen aan grote toernooien, staat ze op de 103de plek.
Die plek is niet goed genoeg voor directe deelname, omdat alleen de top 100 daarvoor in aanmerking komt. Voor Radacanu is het hopen op één van de laatste vier wildcards of hopen dat vier tennissters voor haar afzeggen en ze zo kan deelnemen.
Gebeurt dat niet, is de Radacanu genoodzaakt deel te nemen aan de kwalificaties in de hoop op deelname.
picture

Hoogtepunten Raducanu - Gauff - Australian Open

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie