Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | De Groot verslaat Kamiji in spannende finale en evenaart record Esther Vergeer

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 27/01/2024 om 10:17 GMT+1

Diede de Groot heeft vannacht op de Australian Open haar 21e Grand Slam op haar naam geschreven. Ze evenaart daarmee het record van Esther Vergeer, die ook 21 Grand Slams wist te winnen. De zege is tevens haar zesde op het hardcourt van de Australian Open en bovendien heeft de Nederlandse nu dertien Grand Slams op rij gewonnen. Dit keer ging het echter niet zonder slag of stoot.

Australian Open | De Groot verslaat Kamiji in spannende finale en evenaart record Esther Vergeer

De Groot won namelijk met 7-5 6-4 van de Japanse en dat is wel eens soepeler gegaan, maar aangezien ze uiteindelijk aan het langste eind trok, maakt de score ook weer niet zoveel uit.
De cijfers van de 27-jarige De Groot zijn ongelooflijk, want behalve zes keer de Australian Open won ze ook zes keer de US Open, vijf keer Wimbledon en vier keer Roland Garros.
Om het helemaal af te maken: De Groot is inmiddels 135 partijen ongeslagen. Het feit dat uitgerekend De Groot in de voetsporen treedt van Vergeer is daarom ook meer dan verdiend.
Eerder deze week was De Groot samen met Jiske Griffioen ook al de beste in het dubbelspel. Daarin won ze al maar liefst achttien majors.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie