Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | "Hij gedroeg zich respectloos" - Novak Djokovic over handgebaren Ben Shelton

Matthijs Klerkx

Geupdate 15/01/2024 om 10:08 GMT+1

Novak Djokovic zorgde ook tijdens de US Open weer voor de nodige aandacht door op weg naar zijn 24ste Grand Slam-zege het overwinningsgebaar van tegenstander Ben Shelton te kopiëren na zijn winst in de halve finale. Destijds zei de Serviër dat hij het zegegebaar mooi en heel origineel vond, maar voor de Australian Open verklaarde de nummer één van de wereld weer iets heel anders.

US Open | Djokovic viert finaleplaats door te juichen met imitatie signature move Shelton

Toen de loting voor de Australian Open bekend werd, zag de route voor tienvoudig winnaar Djokovic er interessant uit. Een mogelijk duel met Andy Murray (of smaakmaker Gaël Monfils) in de derde ronde en wie weet een treffen met Benjamin Shelton in de vierde ronde konden zijn eerste week kleuren.
Inderdaad, Shelton, de Amerikaanse sensatie van de afgelopen US Open. De inmiddels 21-jarige nummer zestien van de plaatsingslijst schopte het in eigen land met bij vlagen fantastisch tennis en een opvallend zegegebaar – het ophangen van zijn telefoon – tot de halve finales.
picture

Australian Open | "Ga je hem opnemen?" - Novak Djokovic grapt met fan bij wie telefoon overgaat

Reactie

Daarin was Djokovic te sterk, waarna de Serviër hetzelfde gebaar tevoorschijn toverde als dat van Shelton. In eerste instantie gaf de 24-voudig Grand Slam-winnaar dus aan dat hij de move van zijn tegenstander mooi en heel origineel vond, maar nu lijkt de vork toch anders in de steel te zitten.
“Het was een reactie op wat hij deed, een reactie tegen hetgeen Shelton deed”, legde Nole uit aan L’Équipe voorafgaand aan de Australian Open. “Hij gedroeg zich respectloos, op de baan en voorafgaand aan de wedstrijd.”
Mocht het dus in de vierde ronde tot een nieuwe clash komen, zijn de messen tussen deze twee alvast geslepen…
picture

Australian Open | “Fantastisch gespeeld voor een jongen van 18” - Djokovic vol lof over Prizmic

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie