Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Jelena Ostapenko druk met ruziemaken tijdens partij - spelersbox stroomt leeg

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/01/2024 om 15:20 GMT+1

Tijdens wedstrijden van Jelena Ostapenko kun je werkelijk alles verwachten. Dat bleek nog maar eens tijdens de tweede ronde van de Australian Open. Toen het in de tweede set wat stroever liep, begon Ostapenko ruzie te maken met de aanwezigen in de spelersbox. Aan het begin van de derde set stroomde die plots leeg.

Australian Open | Jelena Ostapenko druk met ruziemaken tijdens partij - spelersbox stroomt leeg

Ostapenko behoort tot de tennissters die altijd druk zijn met allerlei randzaken en net zo veel praat als ballen slaat. De Letse kende een goede start versus Ajla Tomljanovic – en dus ook het thuispubliek – maar het uitdelen van een bagel bleek geen opmaat voor een eenvoudige overwinning.
Tomljanovic trok de tweede set naar zich toe en terwijl de Australische dichter en dichter bij setwinst kwam, kookte het potje van Ostapenko over. Na vrijwel ieder punt reageerde ze zich af op de aanwezigen in haar spelersbox.

Ostapenko kan er zelf om lachen

Steeds vaker maakte Ostapenko gebaren dat er mensen moesten verdwijnen. Het duurde nog lang, maar aan het begin van de derde set stroomde de spelersbox inderdaad leeg. Prompt kwam de winnares van Roland Garros 2017 op voorsprong.
Na nog enkele breaks over en weer trok Ostapenko uiteindelijk aan het langste eind, waardoor ze in de derde ronde staat. “Als je zó goed speelt in de eerste set en met 6-0 wint, kan het daarna alleen maar zwaarder worden”, reageerde de winnares met een grote glimlach op de typische Ostapenko things.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie