Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Liveblog en speelschema dag 9 - Ostapenko vs Gauff en Fritz neemt het op tegen Djokovic

Kevin van Nunen

Geupdate 06/09/2023 om 10:58 GMT+2

Het Amerikaanse tennis is goed vertegenwoordigd nu de eerste kwartfinales op het programma staan bij de US Open. Het USA, USA zal niet van de lucht zijn op Arthur Ashe, want het thuispubliek heeft zat spelers om voor te juichen. Maar dan moet er wel gewonnen worden. Gauff speelt tegen Ostapenko, Fritz tegen Djokovic en daarna volgt het onderonsje Tiafoe-Shelton. Kijk live tennis op Eurosport.

US Open | Hebbes! Djokovic vangt bal vanuit de lucht met zijn broekzak

Welkom in het liveblog van Eurosport waarin we de US Open dagelijks op de voet volgen. We plaatsen met name updates tijdens de partijen van de Nederlanders, maar volgen ook alle andere verhaallijnen in New York. Je vindt hier ook updates van de toppers, al is er geen garantie dat we ook ’s nachts livebloggen. Mis geen enkele rally via discovery+.

Djokovic staat voor 47e keer in halve finale

Novak Djokovic heeft de kwartfinale gewonnen. De Serviër was in drie sets te sterk voor Taylor Fritz. Daarmee staat hij in zijn 47e halve finale ooit op een Grand Slam: een record.

2-0 Djokovic

Fritz is in de tweede set beter gaan spelen. Hij kan wat langer mee met de rally's en maakt iets minder fouten. Toch gaat ook de tweede set met 6-4 redelijk eenvoudig naar de Serviër. Djokovic is nog maar een set verwijderd van een plek in de halve finale.

Set is binnen

Djokovic wint de eerste set en verliest maar één game. Taylor Fritz blijft tot nu toe ver onder zijn niveau en kan het Djokovic niet lastig maken. Hij won geen enkele game op zijn eigen service. Om het Djokovic moeilijk te maken zal hij beter moeten gaan serveren, want in de rally verliest hij het van de Serviër.

Djokovic op voorsprong

Djokovic komt op 4-1 voorsprong, maar de Serviër overtuigt nog niet. Fritz wist zelfs de service van Djokovic te breaken. Djokovic maakte drie dubbele fouten. Het is te danken aan het wispelturige spel van de Amerikaan (18 onnodige fouten) dat Djokovic een ruime voorsprong heeft.
picture

US Open | Djokovic geniet van mooie lob Fritz en steekt duim omhoog

Fritz en Djokovic beginnen aan kwartfinale

Gauff vs Ostapenko was wel erg snel klaar en dus is het al tijd voor Taylor Fritz tegen Novak Djokovic. Fritz zal de steun van het thuispubliek hard nodig hebben, want hij staat voor een zware opdracht: Djokovic verslaan in een best-of-five.

Gauff verliest slechts twee games onderweg naar halve finale

Coco Gauff staat voor het eerst in de halve finale van de US Open. De Amerikaanse won voor eigen publiek met 6-0 6-2 van Jelena Ostapenko. Binnen een uurtje was ze klaar. Van een wedstrijd was amper sprake. Het is alles of niets bij Ostapenko en vandaag was het niets. Gauff hoefde niet eens top te spelen om haar zomersprookje te vervolgen.

Bagel voor Gauff

Coco Gauff kent een droomstart in de kwartfinale. Ze wint de eerste zes games en trakteert Jelena Ostapenko op een keiharde bagel. Dat verwacht je in de eerste, tweede of hooguit derde ronde, maar niet in een kwartfinale. Niet tegen de vrouw die Iga Swiatek onttroonde als nummer één van de wereld.

Alles of niets

Met Jelena Ostapenko weet je het maar nooit. Tegen Iga Swiatek was het in ieder geval duidelijk… alles! De Letse raakte alles en onttroonde Swiatek als nummer één van de wereld. Ostapenko was zo netjes om naderhand excuses aan te bieden bij de Poolse pers voor het elimineren van de kampioen.
Maar wat wordt het tegen Gauff, weer alles? Niet…? Je weet het gewoon nooit, behalve dat er altijd wel iets gebeurt als Ostapenko op de baan verschijnt. Er gaan trouwens al stemmen op dat deze editie van de US Open die van Gauff ‘to lose’ is, wat zoveel wil zeggen als: het schema ligt helemaal open voor de Amerikaanse.
picture

US Open | Gauff leek rijp voor de sloop, maar is precies op tijd bij de les tegen Wozniacki

Djokovic

Een Grand Slam-titel is het enige wat nog ontbreekt op de erelijst van de negentienjarige Amerikaanse, die zich in het Arthur Ashe Stadium ongetwijfeld volop weet gesteund. Wat er daarna gebeurt, wordt interessant. Taylor Fritz staat tegenover Novak Djokovic. Thuisspeler vs GOAT, welke kant kiest het publiek?
Het smakelijke toetje dient Frances Tiafoe - Ben Shelton te worden. Tussendoor zien we met Cirstea nog een grote verrassing tegen Muchova.
picture

US Open | Djokovic blijft zicht houden op 24e titel, eenvoudig door naar kwartfinale

SPEELSCHEMA EN TIJDEN DAG 9 US OPEN

De eerste partijen op een baan starten om 17:00 uur Nederlandse tijd, tenzij anders aangegeven. Het tijdsverschil met New York bedraagt 6 uur.
Arthur Ashe Stadium
Ostapenko (20) – Gauff (6) – niet voor 18:00 uur
Fritz (9) – Djokovic (2)
Cirstea (30) – Muchova (10) – niet voor 01:00 uur
Tiafoe (10) – Shelton
Louis Armstrong Stadium
Gonzalez/Molteni (5) – Ram/Salisbury (3)
Linette/Pera – Brady/Stefani
Dabrowski/Routliffe (16) – Fernandez/Townsend (6)
Pegula/Krajicek (1) – Perez/Rojer (5)
Grandstand
Galloway/Olivetti – Herbert/Mahut
Strycova/Gonzalez – Shibahara/Pavic
Nys/Zielinski (9) – Dodig/Krajicek (2)
Lammons/Withrow (15) – Bopanna/Ebden (6)

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie