Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Mannarino verslaat Shelton in spectaculaire vijfsetter – treft nu Djokovic

Friso Moison

Geupdate 19/01/2024 om 14:23 GMT+1

Adrian Mannarino heeft zich na een spectaculaire partij tegen Ben Shelton geplaatst voor de achtste finale van de Australian Open. De 35-jarige Fransman kwam knap terug van een 1-2 achterstand in sets om uiteindelijk de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen: 7-6 (4) 1-6 6-7 (2) 6-3 6-4. Het was alweer de derde vijfsetter op rij in Melbourne voor de als nummer 20 geplaatste Mannarino.

Hoogtepunten Adrian Mannarino - Ben Shelton - Australian Open

Shelton kwam dan ook als favoriet richting de partij tegen Mannarino. En even leek het een makkelijk duel te worden voor het 21-jarige Amerikaanse talent, die zijn tegenstander in de beginfase meteen naar zijn knie zag grijpen. Niks ernstigs gelukkig, want in het vervolg maakte Mannarino en Shelton er een spectaculair duel van, waarin het momentum constant verschoof.
Na de derde set leek het verzet van de Fransman gebroken, maar niks was minder waar. Mannarino raakte niet van de leg en bleef zijn eigen spel spelen. Hij trok de stand weer gelijk en ging in de laatste set op dezelfde voet verder. De Fransman plaatste twee breaks, gaf er nog eentje weg, maar serveerde de partij uiteindelijk op 5-4 uit.
En zo speelt Novak Djokovic in de vierde ronde dus niet tegen Shelton, een partij waar veel mensen naar uitkeken, maar ontmoet hij Mannarino. Voor de Fransman betekent de vierde ronde in Melbourne een evenaring van zijn beste prestatie uit 2022. Verder dan een vierde ronde op een Grand Slam kwam de ervaren Mannarino nog nooit.
picture

Australian Open | Mannarino gooit racket omhoog en krijgt de bal zowaar nog terug over het net

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie